Ponta: Bugetul pe 2011 propus de Boc plasează România în afara angajamentelor NATO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, dacă proiectul de buget de stat pe 2011 propus de Guvern va fi adoptat, va plasa România în afara angajamentelor asumate ca membru NATO.

25 afișări
Imaginea articolului Ponta: Bugetul pe 2011 propus de Boc plasează România în afara angajamentelor NATO

Ponta: Bugetul pe 2011 propus de Boc plasează România în afara angajamentelor NATO (Imagine: Andrei Pungovschi/Mefax Foto)

Ponta a spus că bugetul propus pentru Ministerul Apărării Naţionale este un atac împotriva capacităţii de funcţionare a Armatei.

"Dacă România va avea bugetul propus de Guvernul Boc, va fi total în afara obligaţiilor pe care şi le-a asumat ca membru NATO. Practic, bugetul Apărării, dincolo de satisfacerea câtorva probleme de clientelă politică ale aliaţilor PDL, va fi un atac împotriva integrităţii şi capacităţii de funcţionare a Armatei române", a afirmat el.

Ponta a spus că PSD va construi un buget alternativ, bazat pe actualele cifre macroeconomice.

"Va fi un buget în care vom arăta că banii care se duc în mod strict clientelar către ministerul doamnei Udrea ar trebui să fie realocaţi exact în zonele de la care Guvernul Boc taie cel mai mult anul viitor, educaţie şi sănătate", a susţinut el.

Ordonatorii de credite vor primi mai puţini bani de la buget în 2011 atât faţă de execuţia preliminată pentru acest an, cât şi comparativ cu bugetul iniţial pentru 2010, rectificat de două ori, cu excepţia ministerelor Muncii, Agriculturii, Mediului, Finanţelor, Dezvoltării şi Transporturilor.

Conform proiectului de buget, Ministerul Apărării Naţionale va primi 4,7 miliarde lei, cu 30% mai puţin comparativ cu suma de 6,7 miliarde de lei estimată pentru 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici