Ponta: Ce s-a întâlmplat la bacalaureat este o terapie de şoc stupidă, neadreaptă şi greştită

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că ceea ce s-a întâmplat la bacalaureat reprezintă o terapie de şoc "stupidă, neadreaptă şi greştită", el apreciind că autorităţile au făcut "tot ce se putea mai rău" în educaţie.

867 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ce s-a întâlmplat la bacalaureat este o terapie de şoc stupidă, neadreaptă şi greştită

Ponta: Ce s-a întâlmplat la bacalaureat este o terapie de şoc stupidă, neadreaptă şi greştită (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit liderului PSD, ceea ce s-a întâmplat la examentul de bacalaureat reprezintă o terapie de şoc "stupidă, neadreaptă şi greştită".

"Ai tăiat totul din Educaţe, ţi-ai bătut joc de profesori, ai închis şcoli, ai făcut tot ce se putea mai rău şi acum te miri că nu ai rezultate bune. Nu poţi să te răzbuni pe jumătate din copiii, din tinerii care participă la un examen doar ca să arăţi tu că a avut dreptate Traian Băsescu când a zis că şcoala scoate tâmpiţi. Mie mi se pare absurd modul ăsta de a pune problema, n-o să rezolvăm nimic bun în acest fel", a spus Ponta.

Unul din doi elevi a promovat bacalaureatul în acest an, multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au promovat este mult mai mic faţă de anul trecut. Rezultatele indică cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici