Ponta: Corupţia şi crima organizată încurajată de Guvernul României ne pun în afara Europei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Suceava, că poziţia ţărilor Uniunii Europene în privinţa aderării României la spaţiul Schengen este determinată de faptul că administraţia de la Bucureşti este coruptă şi încurajează crima organizată.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: Corupţia şi crima organizată încurajată de Guvernul României ne pun în afara Europei

Ponta: Corupţia şi crima organizată încurajată de Guvernul României ne pun în afara Europei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că Grupul Socialist din Parlamentul European şi premierii socialişti ai ţărilor Uniunii Europene susţin integrarea României în spaţiul Schengen.

"Probeleme sunt în altă parte, nu la noi (socialiştii-n.r.)", a spus liderul PSD.

El a arătat că motivul pentru care România nu este susţinută de unele ţări este pentru că acestea consideră că administraţia de la Bucureşti este coruptă şi încurajează crima organizată, şi nu pentru că "nu s-au pus sârmă ghimpată şi camere video la frontieră".

Ponta a mai spus că această ştampilă pusă pe un guvern al unei ţări UE va fi ştearsă foarte greu.

"Avem un grad de corupţie care ne pune în afara Europei. Nu problemele tehnice, ci problemele corupţiei şi crimei organizate încurajate de Guvernul României sunt cauzele", a spus Ponta.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici