Ponta, despre cererea lui Blaga pentru sesiune extraordinară: E din seria "Vasile, fă-te că munceşti!"

Liderul USL, Victor Ponta, consideră că declaraţia liderului PDL, Vasile Blaga, privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru impactul cazului Fenechiu asupra MCV face parte din seria "Vasile, fă-te că munceşti", arătând că până acum nu a auzit vreun lucru deştept de la acesta.

331 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre cererea lui Blaga pentru sesiune extraordinară: E din seria "Vasile, fă-te că munceşti!"

Vasile Blaga (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Asta e din seria «Vasile, fă-te că munceşti». Şi dacă vrea Blaga, ce se întâmplă ? El dă o declaraţie după care nu mai auziţi de el până data viitoare. Eu nu am auzit până acum de nicio idee bună de la Blaga, nu ştiu ce e cu el, ce i se întâmplă, e într-o perioadă proastă a vieţii, nu am auzit un lucru bun, un lucru deştept, un lucru care să folosească la ceva. Am fost şi eu în opoziţie, ştiu că e greu, dar asta nu înseamnă că, fiind în opoziţie, nu poţi să spui şi lucruri inteligente. Şi dacă face o sesiune, ce poate să facă în sesiune ?", a spus Ponta.

PDL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a dezbate impactul cazului Fenechiu asupra MCV şi Legea privind personalul de specialitate din justiţie, a anunţat, luni, preşedintele PDL, Vasile Blaga, după şedinţa BPN al partidului.

Liderul PDL a precizat că a mandat liderii grupurilor parlamentare ale formaţiunii să poarte discuţii cu liderii grupurilor UDMR şi PPDD pentru strângerea semnăturilor de convocare a sesiunii extraordinare. El a menţionat că sunt necesare 137 de semnături, pe care PDL nu le are în acest moment.

Blaga a susţinut că MCV a fost afectat în ultima perioadă de acţiunile USL, "cazul Fenechiu fiind cireaşa de pe tort".

El a mai spus că Fenechiu nu trebuia nominalizat în funcţia de ministru şi că 14 miniştri au părăsit Guvernul într-un an şi două luni, din cauza unor probleme de incompatibilitate, plagiat sau juridice.

Potrivit lui Blaga, raportul nefavorabil pe MCV va afecta pe fiecare român, pentru că din nou se va amâna aderarea la Schengen şi investiţiile vor scădea.

Întrebat dacă în sesiunea extraordinară s-ar putea discuta şi Legea referendumului, Blaga a răspuns că PDL nu se opune discutării în sesiunea extraordinară a cererii de reexaminare a preşedintelui şi că PDL susţine pragul de 50%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici