Ponta, despre OUG a lui Dragnea privind primarii: E necesar să ieşim din minciună şi ipocrizie

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

591 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre OUG a lui Dragnea privind primarii: E necesar să ieşim din minciună şi ipocrizie

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Nu am primit încă acest text de lege. Când îl primesc, o să-l discutăm şi anunţăm. Părerea mea despre acest lucru, vreau să vă spun foarte direct: cred că este necesar în primul rând să deblocăm autorităţile locale”, a precizat Ponta, arătând că în acest moment în municipiul Bucureşti, la nivelul CGMB, nu se mai iau decizii de trei luni.

”Mi-a spus primarul general că nu reuşeşte să mai lucreze cu Consiliul General. Toată lumea se dă afară, se dă în judecată. La fel se întâmplă şi în alte judeţe şi consilii. (...) Care e problema pentru noi? Avem programe în derularea autorităţilor locale care nu se pot implementa pentru că în CL şi CJ, prin această mişcare a domnului Blaga şi a domnului Iohannis, s-a bulversat tot şi nu se mai pot asigura majorităţi”, a adăugat Ponta.

El a arătat că toţi preşedinţii de CJ, primarii, consilierii judeţeni şi locali, cel puţin cei ai USL, au candidat în 2012 cu Crin Antonescu şi Victor Ponta lângă ei, iar acum s-au trezit peste noapte cu Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, fapt care nu le este, probabil, foarte confortabil.

”Este vina domnului Blaga şi a domnului Iohannis care au şterpelit, aşa, voturile obţinute de USL şi au blocat practic activitatea consiliilor judeţene şi locale. Cred că ar trebui renunţat la ipocrizia asta, că oamenii care au fost aleşi pentru că erau cu Antonescu şi cu Ponta acum trebuie să lucreze cu Blaga şi Iohannis”, a mai spus Ponta.

El s-a întrebat retoric, pe de altă parte, de ce este posibil ca Iohannis să treacă de la o formaţiune la alta şi să nu îşi piardă mandatul, iar ceilalţi primari să nu poată.

”Şi mai e un lucru – acum o să spuneţi că nu puteam rata acest subiect, dar chiar nu voiam să-l ratez: dacă poate un primar care a candidat la un partid să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatul - mă refer la domnul Iohannis - ceilalţi de ce nu pot? Totdeauna unu e mai presus decât toţi ceilalţi? Atunci nici domnul Iohannis nu poate să fie la PNL, rămâne la Forumul Democratic German”, a subliniat Ponta.

Solicitat să comenteze şi afirmaţiile Elenei Udrea, care acuza PSD de intenţia de a „fura”primari prin această OUG, Ponta a replicat: ”De exemplu, pe domnul Boc, nu? Nu vreţi totuşi să ieşim din minciuna asta în care domnul Boc e PDL, dar votează cu PMP? Să-i scoatem din minciună, îi ajutăm noi”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a susţinut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migraţia politică.

”Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanţa prin care s-ar aproba migraţia politică a primarilor, la fel ca şi legea amnistiei şi a graţierii pe care şi-o doresc foarte mulţi din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri. Trebuie să terminăm odată cu migraţia politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, şi nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că Klaus Iohannis este într-un caz de ”bigamie politică” şi că acesta acuză proiectul prin care primarii pot opta pentru un partid, deşi el a făcut exact acest lucru, adăugând: “Sincer, nu am crezut că acest domn are atâta ipocrizie”.

“Sincer, nu am crezut că aest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleşilor locali să facă exact ceea ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru Primăria Sibiului pe listele Forumului Democrat German şi a migrat la PNL”, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare.

El a arătat că Iohannis se află într-un caz de “bigamie politică, fiind şi preşedinte PNL şi membru în Forumul Democrat German”.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut vicepremierului Liviu Dragnea să studieze cu mai multă atenţie legislaţia "înainte de a se umple de ridicol", arătând că "este perfect legal" să fii membru într-o organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale şi într-un partid, cum e Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici