Ponta, despre priorităţile bugetare: Cei mai mulţi bani, pentru rambursări de pensii şi sănătate

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în contextul discuţiilor despre rectificarea bugetară, că banii cei mai mulţi vor fi alocaţi, printre altele, pentru rambursarea de pensii, plata însoţitorilor persoanelor cu handicap şi sănătate, fondurile rămase urmând să se termine în septembrie.

753 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre priorităţile bugetare: Cei mai mulţi bani, pentru rambursări de pensii şi sănătate

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

O altă prioritate ar fi, potrivit lui Ponta, achitarea datoriilor pe care autorităţile le au la diverşi furnizori.

În privinţa surselor de finanţare, premierul a precizat că au fost tăiate fonduri de la investiţii în piscine şi pârtii proiectate în locuri considerate inoportune. "Am tăiat din cunoscutele piscine de la ţară şi pârtiile de schi de la soare. Eu sprijin sportul, dar nu sprijin prăduirea banilor din motive de sport", a spus Ponta, la plecarea de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), unde au avut loc discuţii despre rectificare, dar şi despre funcţionarea şi finanţarea administraţiei publice.

Cu acelaşi prilej, premierul a spus că la Constanţa şi Mangalia vor fi alocaţi patru milioane de lei pentru plata salvamarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici