Ponta: Guvernul nu poate anula Ordonanţa referendumului, în vacanţa parlamentară nu pot fi emise OU

Guvernul nu poate modifica Ordonanţa de Urgenţă privind referendumul, deoarece nu are dreptul să emită noi ordonanţe de urgenţă în perioada vacanţei parlamentare, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, adăugând că Parlamentul ar urma să pună în acord legislaţia cu decizia CC.

1420 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul nu poate anula Ordonanţa referendumului, în vacanţa parlamentară nu pot fi emise OU

Ponta: Guvernul nu poate anula Ordonanţa referendumului, în vacanţa parlamentară nu pot fi emise OU

"Nu pot anula ordonanţa, pentru că în vacanţa parlamentară nu am voie să dau ordonanţe de urgenţă. Sper însă ca, poate chiar luni, Parlamentul să se reunească şi să pună legislaţia în acord cu decizia Curţii Constituţionale", a spus Ponta.

Conform procedurii, o ordonanţă de urgenţă poate fi anulată cu un act normativ de putere juridică cel puţin egală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că face un apel la Guvern "să fie cinstit", menţionând totodată că a văzut cum premierul Victor Ponta "a mutat necinstea până la Bruxelles" şi explica faptul că "trebuie să cheme Parlamentul ca să pună în claritate condiţiile impuse de CC".

"Fac apel la Guvern să fie cinstit pentru că românii nu-i vor accepta pe cei necinstiţi", a spus Băsescu.

"Am văzut azi cum domnul Ponta a mutat necinstea până la Bruxelles. El crede că acolo sunt oameni cu care discuţi cum discută el în PSD, necinstit adică, le explica că trebuie să cheme Parlamentul ca să pună în claritate condiţiile impuse de CC", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici