Ponta îi răspunde lui Băsescu: În loc de Nobel, prefer pe 10 decembrie un premiu din partea românilor

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui Băsescu de a fi prezent în decembrie la Oslo, la decernarea premiului Nobel pentru pace acordat Uniunii Europene, că preferă ca la data respectivă să primească un alt premiu, şi anume din partea românilor.

317 afișări
Imaginea articolului Ponta îi răspunde lui Băsescu: În loc de Nobel, prefer pe 10 decembrie un premiu din partea românilor

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Mă bucură preocupările domnului preşedinte, dar eu am alte preocupări. De aceea am vorbit de un lucru foarte serios, şi anume de sumele alocate României în 2014-2020, când domnul preşedinte Băsescu, probabil, va fi la pensie, nu ? În 2014. Ori eu nu am de gând să mă pensionez în 2014. Sunt responsabil în faţa românilor probabil cel puţin până în 2016. În rest, dacă mă întrebaţi de 10 decembrie (a doua zi după alegerile parlamentare-n.r.), nu vă ascund faptul că îmi doresc un alt premiu, din partea românilor", a spus Ponta.

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că este posibil să îl delege pe premierul Ponta la ceremonia de la Oslo pentru ridicarea de către UE a Premiului Nobel pentru pace, eveniment la care au fost invitaţi şefii de state sau guverne din UE de către preşedintele Consililui European.

Întrebat de jurnalişti dacă va merge la Oslo la ridicarea Premiului Nobel pentru pace, primit de UE, eveniment la care au fost invitaţi de către preşedintele Consiliului European şefii de stat şi de guvern din UE, Băsescu a răspuns, râzând: "Vreţi să mă împoponez cu un titlu pe care...? Ce am făcut eu pentru a obţine acest titlu? Cred că îl deleg pe domnul Ponta".

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a invitat toţi cei 27 de lideri ai statelor europene să se meargă în decembrie la Oslo pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace, acordat săptămâna trecută Uniunii Europene.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici