Ponta: Nu de cinci ori, dar nici măcar o dată nu accept ideea că Acordul de Parteneriat va fi respins

Guvernul va trimite Comisiei Europene răspunsul la observaţiile primite pentru propunerea privind Acordul de Partaneriat, pentru a putea semna documentul, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, adăugând că nu acceptă ideea că Acordul să fie respins de către oficialii de la Bruxelles.

674 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu de cinci ori, dar nici măcar o dată nu accept ideea că Acordul de Parteneriat va fi respins

Ponta: Nu de cinci ori, dar nici măcar o dată nu accept ideea că Acordul de Parteneriat va fi respins (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acordul nu a fost respins, slavă Domnului, şi sper să nici nu fie. Am depus propunerea, am primit nişte observaţii, le-am discutat cu toate ministerele şi le trimitem către Comisia Europeană, în aşa fel încât să putem să semnăm Acordul. Nu de cinci ori, dar nici măcar o dată nu accept ideea că va fi respins", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Săptămâna trecută, agenţia MEDIAFAX a anunţat, prezentând un document al Comisiei Europene, că oficialii de la Bruxelles au trimis Guvernului român mai multe observaţii la Acordul de Parteneriat, atrăgând atenţia asupra lecţiilor neînvăţate, a alocărilor dezechilibrate şi neîndeplinirii unor condiţionalităţi ex-ante, precum nerespectarea legislaţiei UE în domeniul achiziţiilor publice.

Ca reacţie, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, după o vizită de lucru la Bruxelles, că propunerea actualizată de Acord de Parteneriat 2014-2020 va fi trimisă Comisiei Europene până la sfârşitul lunii iunie, estimând că documentul va fi semnat în această vară.

Ministerul Fondurilor Europene a trimis, la 31 martie, oficial propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020.

Potrivit regulamentelor europene, Comisia are la dispoziţie trei luni pentru a analiza documentul, perioadă de timp care poate fi întreruptă dacă statului membru îi sunt transmise comentarii pe marginea acestui document.

Conform informaţiilor prezentate de MEDIAFAX, Comisia Europeană a criticat şi prima versiune a Acordului de Parteneriat, pe care l-a catalogat drept "incoerent şi fără priorităţi clare".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici