Ponta nu exclude să-l lase în locul său pe Oprea la şedinţa CSAT pentru CFR Marfă dacă este în concediu

Premierul Victor Ponta nu exclude posibilitatea să-l aibă "înlocuitor" pe vicepremierului Gabriel Oprea la şedinţa CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) în cazul în care preşedintele Traian Băsescu o va convoca în perioada în care el este în concediu, respectiv în prima jumătate a lunii august.

670 afișări
Imaginea articolului Ponta nu exclude să-l lase în locul său pe Oprea la şedinţa CSAT pentru CFR Marfă dacă este în concediu

Gabriel Oprea (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

La finalul întrevederii pe care Victor Ponta a avut-o cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, la Palatul Victoria, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va întoarce din concediu în cazul în care preşedintele va convoca o şedinţă a CSAT în prima parte a lunii august, pentru a se discuta situaţia creată la CFR Marfă.

"Să-l convoace domnul preşedinte. De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a spus primul-ministru.

Referitor la CFR Marfă, el a spus că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu, dar a făcut trimitere la Hotărârea 73 din 27 septembire 2012 a CSAT, care stipulează, printre altele, că unele privatizări trebuie supuse atenţiei CSAT.

"Cred că e clar cine a semnat hotărârea: Preşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, domnul preşedinte Băsescu. Deci, noi aplicăm hotărârea CSAT, dacă mai e în vigoare. Dacă nu, la primul CSAT o abrogăm, şi atunci nu mai trebuie să prezentăm CFR Marfă. Dar vreau să spun sincer, este o discuţie deja neserioasă", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici