Ponta: Parlamentarii români la Strabsourg, inclusiv opoziţia, au semnat o scrisoare comună. Este un gest de solidaritate extraordinar

Liderul USL, premierul Ponta a anunţat că toţi parlamentarii români de la Strasbourg, inclusiv cei ai opoziţiei, au semnat o scrisoare adresată APCE în care se spune că România nu are probleme cu funcţionarea instituţiilor democratice, el apreciind că este un gest de solidaritate "extraordinar".

1149 afișări
Imaginea articolului Ponta: Parlamentarii români la Strabsourg, inclusiv opoziţia, au semnat o scrisoare comună. Este un gest de solidaritate extraordinar

Ponta: Parlamentarii români la Strabsourg, inclusiv opoziţia, au semnat o scrisoare comună. Este un gest de solidaritate extraordinar (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Premierul a fost, miercuri, la Strasbourg, pentru întâlniri cu membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

"Poate ieri s-a părut neobişnuit, dar o spun încă odată: absolut toţi, absolut toţi parlamentarii români de la Strasbourg, şi aici nu vorbesc doar de cei de la USL, vorbesc de UDMR, vorbesc de Cezar Preda de la PDL, absolut toţi au semnat o scrisoare pentru toţi membrii Adunării Parlamentare, în care au spus că România nu are în acest moment probleme de funcţionare a instituţiilor democratice şi că toate problemele pe care le avem le putem rezolva singuri. Nu mi s-a întâmplat des în ultimii ani să văd o solidaritate a tuturor partidelor politice şi cu atât mai mult mi s-a părut extraordinar şi de lăudat ceea ce s-a întâmplat ieri", a spus premierul.

În acest context, Ponta şi-a exprimat speranţa că cererea României adresată Comisiei Europene de a i se fixa condiţionalităţi clare în cadrul MCV va fi aprobată joi.

"Am emoţii în această dimineaţă, pentru că, dincolo de obiectivele pe care le-am anunţat deja ale prezenţei mele la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, aştept vestea că acea cerere făcută anul trecut, de declanşare a unei anumite monitorizări a României, practic astăzi va fi închisă şi ăsta e un lucru foarte bun pentru România", a precizat primul-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici