Ponta: PNL va deconta o lipsă de solidaritate, inclusiv Antonescu. Acum raportul electoral e de 2 la 1

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că lipsa de solidaritate din PNL, în urma căreia mai mulţi liberali critică Guvernul, va costa PNL în preferinţele electorale şi implicit pe Crin Antonescu, precizând că în acest moment raportul electoral este de 2 la 1 între PSD şi PNL.

2071 afișări
Imaginea articolului Ponta: PNL va deconta o lipsă de solidaritate, inclusiv Antonescu. Acum raportul electoral e de 2 la 1

Ponta: PNL va deconta o lipsă de solidaritate, inclusiv Antonescu. Acum raportul electoral e de 2 la 1

"Eu nu i-am atenţionat pe cei trei, că sincer nu dau prea mulţi bani pe ce declară Roşca Stănescu şi cu Orban şi Frunzăverde", a spus Ponta, într-o emisiune la RTV, menţionând că pe el l-a interesat dacă în conducerea PNL sunt oameni care le-ar "da ghes" acestora sau "sunt de capul lor".

El a precizat că, în urma discuţiilor cu preşedintele PNL şi alţi lideri liberali, a aflat că cei trei au agende personale, însă a estimat că ieşirile critice ale celor trei liberali vor fi decontate de PNL.

"Asta îi costă pe cei de la PNL, faptul nu că sunt mai dezorganizaţi, ci faptul că nu sunt solidari. Eu m-am uitat, oamenii spun «dom’le, dacă sunteţi împreună la guvernare nu se poate ca nişte penelişti să critice guvernarea, plecaţi de la guvernare dacă nu vă place». Deci, genul ăsta de joc ... eu cred că declaraţiile domnului Frunzăverde, Orban, Roşca Stănescu trag în jos PNL. (...) Eu cred că inclusiv pe domnul Antonescu îl pot afecta aceşti oameni. M-am uitat pe cifre, acest gen de lipsă de solidaritate îl afectează chiar pe Crin sau pe cei de la PNL, nu pe mine", a mai afirmat Ponta.

Premierul a mai susţinut că în acest moment raportul electoral între PSD şi PNL este de aproape doi la unu, estimând că socia-democraţii vor obţine circa 35-38% la alegerile europarlamentare.

"La un moment dat s-ar putea să se întâmple (să se pună în discuţia USL guvernarea, n.r.), atunci când simt că aceşti trei indivizi sunt încurajaţi de alţii din conducere, atunci se va întâmpla. Deocamdată sunt de capul lor. Nu sunt dispus să guvernez în doi, dar de unul singur", a mai susţinut Ponta.

Premierul a fost întrebat dacă nu are sentimentul că liberalii şi-ar face campanie electorală pe spinarea guvernării.

"Nu, n-am sentimentul şi nu confund PNL cu trei vedete de televizor. Eu sunt absolut convins că, dacă ar face-o, ar pierde foarte mult", a avertizat Ponta. El a argumentat faptul că acest lucru s-a petrecut în guvernarea PDL-PSD din 2009 şi s-a dovedit faptul că nu a funcţionat, fiind "o fractură logică care oricum nu ţine la electoratul PNL".

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va ignora "până la un anumit moment" criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzăverde, Roşca Stănescu şi Orban, dar a avertizat că aceste "vedete de Dâmboviţa care nu pot să-şi ţină gura" încep să reprezinte un risc pentru funcţionarea USL

"Există câţiva oameni de la PNL care nu au niciun fel de cădere sau mandat din partea PNL, dar care se trezesc vorbind. Este un termen generic, că unii se trezesc şi seara să vorbească. Până la un anumit moment, o să-i ignor, de la un moment încolo sigur că o să le cer partenerilor mei de coaliţie să stabilim: eu nu am alianţă nici cu Frunzăverde, nici cu Roşca Stănescu, nici cu Orban, eu am alianţă cu PNL şi cu PC şi dacă Guvernul ăsta e bun, atunci e bun, dacă Guvernul nu e bun, îi punem pe Frunzăverde şi pe Roşca să conducă ţara", a spus Ponta.

El a arătat că, la un moment dat, există riscul să fie stricat un lucru foarte bun pentru "doi-trei care nu pot să-şi ţină gura" şi vor să fie vedete la televizor, dar care reprezintă un risc pentru USL, deoarece sunt luaţi în serios de mass-media.

"Eu nu pot să mă duc să explic în teritoriu la un primar PSD că Frunzăverde sau nu mai ştiu cine vorbeşte de capul lui. Fiecare are impresia că «Stai aşa, e o problemă». Nu e nicio problemă, chiar funcţionează foarte bine lucrurile, şi în Guvern, şi în Coaliţie, dar cred că vă aduceţi aminte cum a fost şi cu alte guvernări de coaliţie şi uite că de la tot felul de oameni s-au stricat lucruri bune", a spus Ponta jurnaliştilor.

Liderul PSD, premierul Ponta a adăugat că îşi doreşte ca Uniunea Social-Liberală să rămână unită până în 2016 şi că membrii USL se pot lipsi de "vedetele de Dâmboviţa", deoarece există suficiente voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici