Ponta s-a întâlnit cu Cazanciuc, în contextul situaţiei create de revocarea lui Papici de la DNA

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, joi, la Guvern, cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru o discuţie, în contextul situaţiei create de revocarea lui Lucian Papici de la conducerea Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

646 afișări
Imaginea articolului Ponta s-a întâlnit cu Cazanciuc, în contextul situaţiei create de revocarea lui Papici de la DNA

Victor Ponta, Robert Cazanciuc (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu.

Papici a declarat, pentru MEDIAFAX, că a solicitat CSM să îi apere reputaţia profesională în urma declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta după încetarea delegării sale în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

El a susţinut că pe locul acestora au fost numiţi procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să "nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul".

Referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva".

Potrivit lui Băsescu, procurorul general Niţu "nu e un om care să schimbe de la o zi la alta", el adăugând că "cineva s-a urcat cu picioarele pe el".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici