Ponta: Serviciile de informaţii sunt afectate de disputa politică, dar îşi fac foarte bine treaba

Serviciile române de informaţii sunt, din păcate, afectate de disputa politică internă, dar îşi fac foarte bine treaba şi monitorizează orice fel de ameninţare la adresa României, ţara fiind una sigură, a declarat premierul Victor Ponta.

315 afișări
Imaginea articolului Ponta: Serviciile de informaţii sunt afectate de disputa politică, dar îşi fac foarte bine treaba

Ponta: Serviciile de informaţii sunt afectate de disputa politică, dar îşi fac foarte bine treaba (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a răspuns astfel întrebat, în SUA, de presa română dacă şi în România există probleme legate de gruparea teroristă Statul Islamic, având în vedere că aceasta câştigă susţinători în statul vecin Bulgaria.

"În niciun caz nu vreau să stârnim panică. Evident că, încă de la momentul recrudescenţei actelor de terorism care privesc cetăţenii Europei, serviciile noastre de informaţii îşi fac datoria şi monitorizează orice fel de ameninţare la adresa României şi am încredere că îşi fac foarte bine treaba. Sunt, din păcate, afectate de disputa politică şi vedem toate aceste petarde care s-au aruncat în discuţia publică, ca şi deciziile care privesc legislaţia, au afectat într-un fel activitatea serviciilor de informaţii", a spus Ponta.

El a asigurat însă că România este o ţară sigură şi că serviciile de informaţii vor avea din partea Guvernului întregul sprijin logistic şi financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici