Ponta: Şi declaraţiile candidatului PNL la şefia TVR au fost de natură să ducă la lipsa cvorumului

Declaraţiile candidatului propus de PNL pentru conducerea TVR au fost de natură, în mod sigur, să ducă la lipsa cvorumului, deoarece parlamentarii nu pot fi duşi cu forţa să voteze pe oricine într-o funcţie importantă, de preşedinte, a apreciat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

775 afișări
Imaginea articolului Ponta: Şi declaraţiile candidatului PNL la şefia TVR  au fost de natură să ducă la lipsa cvorumului

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Nu ştiu ce au zis colegii liberali şi nu vreau să comentez, însă cred că mai multă înţelepciune şi reţinere în declaraţii ar ajuta foarte mult. Cred că şi declaraţiile candidatului propus de PNL au fost de natură, în mod sigur, să ducă la lipsa cvorumului, că până la urmă nu poţi să duci parlamentarii cu forţa să voteze pe oricine într-o funcţie importantă, cea de preşedinte. Acolo este nevoie de un manager care să aibă grijă de o instituţie, care are un buget foarte mare, dar are şi cheltuieli şi mai mari, are mii de angajaţi, are programe. Sunt convins că Birourile Permanente Reunite, în înţelepciunea lor, vor găsi cea mai bună soluţie ca persoană", a spus Ponta la România TV.

El a evitat să răspundă concret întrebat dacă rezultatul din Parlament ar fi fost altul în cazul în care ar fi fost vorba despre o altă nominalizare pe care ar fi făcut-o PNL pentru conducerea TVR, spunând doar că nu a fost, marţi, în Parlament şi nu doreşte să comenteze mai mult.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice, Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Marţi, realizatorul de televiziune Rareş Bogdan, propus de PNL pentru poziţia de preşedinte director general interimar al TVR, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultură din Parlament, dar în plenul celor două Camere ale Parlamentului nu au fost întrunite voturile necesare pentru a fi validat, el anunţând ulterior că îşi retrage candidatura pentru această poziţie din cauza "războiului politic" dintre PNL şi PSD.

Rareş a afirmat că a vorbit cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, după votul din Parlament şi acesta "era negru, era supărat, a considerat că Victor Ponta nu a respectat înţelegerea", şi că a avut o discuţie şi cu premierul Victor Ponta, care i-a spus că "România merge înainte".

La votul din plen, parlamentarii PDL s-au retras din sală, iar din partea PSD au fost prezenţi doar liderii de grup şi alţi câţiva parlamentari.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a fost întrebat, marţi, despre situaţia din Parlament, unde PSD nu participă la votul privind numirea unui preşedinte interimar la TVR, el arătând că "este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine este mincinos".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Antena 3, că are reţineri faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR, el arătând că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puţin în această perioadă dificilă.

Marţi seara, premierul a anunţat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va permite Birourilor reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să numească o conducere interimară la TVR, arătând că astfel conducerea interimară va putea fi aleasă de către Birourile reunite ale celor două camere din Parlament şi nu de un plen al cărui cvorum este dificil de realizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici