Ponta: Situaţia din Ucraina, foarte proastă. Trebuie să fim atenţi

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că s-a consultat cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu agenda şedinţei CSAT de marţi, el arătând că situaţia din Ucraina este "foarte proastă" şi că e necesar un grad ridicat de atenţie din partea României.

5863 afișări
Imaginea articolului Ponta: Situaţia din Ucraina, foarte proastă. Trebuie să fim atenţi

Ponta: Situaţia din Ucraina, foarte proastă. Trebuie să fim atenţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am fost consultat (în legătură cu şedinţa CSAT, n.r.). Ca vicepreşedinte, coform legii, trebuie să fiu consultat. Ne-am consultat (cu preşedintele Klaus Iohannis, n.r.), agenda este făcută şi e normal să avem CSAT", a spus Ponta, întrebat despre decizia lui Iohannis de a convoca CSAT.

"E conform legii CSAT şi era absolut normal să fie convocat", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă există în acest moment îngrijorări suplimentare legate de situaţia din Ucraina, Ponta a precizat că situaţia din Ucraina şi din regiune este foarte proastă şi e necesar un grad ridicat de atenţie.

"Categoric, trebuie să fim foarte atenţi pentru că situaţia este proastă, e rea, ceea ce se întâmplă în Ucraina, ceea ce se întâmplă în restul regiunii, dar România este o ţară foarte stabilă", a spus Ponta.

El a dat asigurări că pe teme de siguranţă naţională preşedintele Iohannis, Guvernul şi Parlamentul acţionează unitar.

"Pot să vă garantez faptul că, prin toate discuţiile pe care le-am avut la Washington, nu doar noi ne bazăm pe Statele Unite, şi ei se bazează pe noi şi în ceea ce priveşte toate subiectele de siguranţă naţională, preşedinte, Guvern, Parlament acţionăm extrem de unitar şi ăsta e un lucru foarte bun", a spus Ponta.

Administraţia Prezidenţială a anunţat convocarea, marţi, a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pe ordinea de zi aflându-se situaţia de securitate din Ucraina, stadiul Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României , activitatea Consiliului Operativ al Securităţii.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la starea de securitate din Ucraina. Implicaţii pentru România, stadiul proceselor de asociere politică şi economică cu Uniunea Europeană şi de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest, stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României, proiectul de lege privind planificarea apărării, concluziile rezultate în urma desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare, în anul 2014, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici