Ponta: Toate instituţiile statului au o poziţie comună la Summit-ul NATO; e un caz fericit

Premierul Ponta a declarat că este un caz fericit faptul că toate instituţiile statului sunt de acord şi lucrează împreună pentru interesul naţional la Summit-ul NATO, unde România are o poziţie coordonată, spre deosebire de "cel mai nefericit caz" privind propunerea României de comisar european.

109 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toate instituţiile statului au o poziţie comună la Summit-ul NATO; e un caz fericit

Ponta: Toate instituţiile statului au o poziţie comună la Summit-ul NATO; e un caz fericit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a precizat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, se află la summit-ul NATO din Ţara Galilor.

"Vreau să ştiţi că România are o poziţie coordonată şi clară în interes naţional, şi anume al consolidării flancului estic al NATO, al unei prezenţe permanente din punct de vedere militar şi al asigurărilor, pentru Republica Moldova, pentru Ucraina, a securităţii. E un caz fericit în care toate instituţiile statului sunt de acord şi lucrează împreună pentru interesul naţional", a declarat premierul.

Ponta a adăugat că e un caz fericit care vine după cel mai nefericit caz pe care el îl cunoaşte, şi anume cel privind propunerea României privind comisarul european.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu a contestat proponerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european, Ponta subliniind că dacă România nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai ruşinos moment pentru ţara noastră.

Preşedintele Traian Băsescu participă la summit-ul NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici