Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte joi cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de directorul executiv al instituţiei, Frank Heemskerk, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

497 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte joi cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte joi cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis va primi delegaţia Băncii Mondiale joi, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta declara, luni, că statul român nu mai are nicio datorie faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI), precizând că România nu are nevoie "de niciun dolar şi niciun euro împrumut" de la instituţiile financiare internaţionale.

"Anul acesta terminăm şi nu mai avem absolut niciun dolar datorie la Fondul Monetar Internaţional. Am plătit cu greu ceea ce s-a împrumutat şi s-a cheltuit bine, prost, mai degrabă prost, în 2010-2011 şi Guvernul, împreună cu liderii politici, va discuta despre oportunitatea şi condiţiile încheierii unui nou acord cu instituţile financiare internaţionale. România nu are nevoie de niciun dolar şi niciun euro împrumut de la FMI sau Comisia Europeană, dar acordul cu instituţiile internaţionale, într-o perioadă frământată pentru regiune şi pentru Europa, eu personal cred că e un lucru bun, însă decizia va fi luată la nivel politic", susţinea Victor Ponta.

La începutul lunii septembrie, premierul Victor Ponta declara că va prezenta factorilor politici situaţia economică a României, astfel încât aceştia să hotărască dacă se impune încheierea unui nou acord cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială

"Vom prezenta stadiul discuţiilor tehnice ale Guvernului decidenţilor politici în ceea ce priveşte încheierea unui nou acord cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială. Pot să vă spun, după trei ani şi jumătate de prim-ministru, în toţi aceşti trei ani şi jumătate am avut acord cu instituţiile internaţionale şi efectul acestor acorduri este unul pozitiv", afirma premierul, în Parlament.

Ponta a admis că au fost beneficii de pe urma acordului, chiar dacă nu a fost întotdeauna de acord cu el şi le-a spus deputaţilor că va prezenta factorilor politici situaţia generală, astfel încât decizia reînnoirii acordului să le aparţină.

"Decizia politică pentru viitor trebuie luată de dumneavoastră, de decidenţii politici, ţinând cont de o situaţie a României foarte bună, foarte stabilă, dar într-un context internaţional care este din păcate instabil şi incert", mai spunea premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici