Preşedinţia: O persoană agresivă a adresat injurii şefului statului, nu a fost contact fizic

Preşedinţia susţine că, vineri seară, la Neptun, "o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului", punct de vedere susţinut şi de SPP, după ce presa a relatat că Traian Băsescu ar fi lovit un bărbat.

54 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia: O persoană agresivă a adresat injurii şefului statului, nu a fost contact fizic

Preşedinţia: O persoană agresivă a adresat injurii şefului statului, nu a fost contact fizic (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform site-ului www.cotidianul.ro, şeful statului ar fi avut vineri spre sâmbătă noaptea un incident, la Neptun, cu avocatul Dan Chitic, care susţine că preşedintele Băsescu l-ar fi lovit cu palma.

În replică, Administraţia Prezidenţială precizează, într-un comunicat, că "regretă lejeritatea cu care site-ul cotidianul.ro lansează minciuni şi dezinformări despre preşedintele României, Traian Băsescu".

"Pentru corecta informare a opiniei publice, Administraţia Prezidenţială precizează că nu a existat niciun incident de tipul celui descris în articolul respectiv. Dimpotrivă, realitatea este cu totul alta. În cursul serii de vineri, 20 august a.c., în staţiunea Neptun, o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului", se mai arată în comunicat.

Administraţia Prezidenţială îşi exprimă regretul că "site-ul respectiv continuă politica editorială neprofesionistă şi răuvoitoare, de lansare de neadevăruri despre preşedintele României".

La rândul său, SPP a făcut precizări în legătură cu incidentul de vineri seară, susţinând că ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază nu au cunoştinţă de existenţa vreunui incident similar celui relatat de site-ul www.cotidianul.ro.

"Precizăm că, în seara zilei de 20 august a.c., ofiţerii SPP nu au permis accesul în imediata apropiere a preşedintelui României unei persoane agitate care a adresat injurii demnitarului", se mai arată într-un comunicat al SPP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici