Prima dezbatere electorală - Iohannis: Fiecare cetăţean are dreptul la vot; Ponta: E o lozincă

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a spus, marţi, la premierului Victor Ponta, la dezbaterea de la Realitatea TV, că fiecare cetăţean are dreptul la vot, Ponta replicând, imediat, că aceasta reprezintă „o lozincă”.

2592 afișări
Imaginea articolului Prima dezbatere electorală - Iohannis: Fiecare cetăţean are dreptul la vot; Ponta: E o lozincă

Prima dezbatere electorală - Iohannis: Fiecare cetăţean are dreptul la vot; Ponta: E o lozincă

"Domnule Ponta, noi trăim într-o ţară democrată. Fiecare cetăţean are dreptul la vot", i-a spus Iohannis lui Ponta.

"E o lozincă", i-a replicat Ponta, imediat, după care l-a întrebat pe Iohannis cum ar face el ca votul din diaspora să fie organizat bine.

Iohannis a continuat cu o serie de atacuri la adresa lui Victor Ponta, fără ca acesta să îl întrerupă.

"Dumneavoastră aţi suprimat dreptul la vot al acestor cetăţeni din diaporă. Acelaşi lucru mi s-a comunicat din Paris, din Londra. Am teancuri de e-mailuri şi scrisori primite de la cetăţeni absolut revoltaţi că nu au putut să voteze în 2 noiembrie", a continuat Iohannis.

El i-a reproşat lui Ponta faptul că trebuia să prevadă că vor fi mulţi alegători în diaspora.

"Aceste lucruri trebuia să le prevedeţi fiindcă s-au întâmplat şi în alţi ani şi a fost clar că vom avea o prezenţă destul de mare la vot. Dumneavoastră aţi ignorat cu rea credinţă toate informările care au fost făcute şi aţi organizat în aşa fel încât mii de oameni au rămas afară seara, au fost bruscaţi cetăţenii români care au vrut să intre în secţiile de votare de poliţiile altor state fiindcă şi-au cerut dreptul la vot", a adăugat candidatul ACL la Preşedinţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici