Prima şedinţă a Cabinetului Ponta II: Premierul a cerut începerea discuţiilor cu sindicate pe buget şi a avertizat că nu îi plac cereri gen "Daţi-ne!"

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului pentru Dialog Social, Doina Pană, să înceapă discuţiile cu sindicatele privind proiectul de buget pe anul viitor, dar a avertizat că nu îi plac discuţiile în care solicitanţii adoptă poziţii gen "Daţi-ne, nu ne interesează de unde".

804 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă a Cabinetului Ponta II: Premierul a cerut începerea discuţiilor cu sindicate pe buget şi a avertizat că nu îi plac cereri gen "Daţi-ne!"

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"O rog pe doamna Pană să se pregătească, că sunt mulţi oameni şi multe sindicate cu care trebuie să discutăm până la întocmirea bugetului, şi să explicăm foarte clar şi pe partea de legislaţie, dar şi pe partea de măsuri concrete ce se poate face", i-a spus Ponta ministrului delegat pentru Dialog Social, la începutul primei şedinţe a noului Guvern.

El a arătat că discuţiile cu partenerii sociali vor fi derulate "cu bugetul pe masă" şi a avertizat că nu îi plac situaţiile în care sindicatele cer anumite drepturi salariale fără să ţină cont de posibilităţile bugetare ale Guvernului.

"Ce vreau să vă rog, doamna ministru - sunteţi şi nouă în Cabinet, dar sunteţi veche în domeniu - cu cei din educaţie, cu cei din toate celelalte sindicate, punem pe masă bugetul şi hotărâm împreună. Mie nu-mi plac discuţiile alea cu <<Daţi-ne, nu ne interesează de unde!>>, că n-avem un... Cred că ştiu şi ei că de unde nu e, nu se poate da, dar trebuie să fim deschişi, trebuie să le arătăm foarte clar câţi bani avem şi cum putem să-i repartizăm în perioada următoare", a mai spus Ponta.

Proiectul de buget va fi discutat de Guvern şi cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, care vor sosi la Bucureşti la începutul anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici