Prima zi de audieri în Parlament. Miniştrii propuşi dau primul test în comisiile parlamentare/ Cîţu: Am văzut criticile socialiştilor la programul de guvernare al PNL. Înseamnă că e scris bine. PROGRAMUL audierilor

Marţi este prima zi de audieri în comisii a miniştrilor propuşi în Guvernul Orban. Printre liberalii audiaţi marţi se numără Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Florin Cîţu, propus la Finanţe dar şi propunerea pentru Sănătate, respectiv Victor Costache.

1348 afișări
Imaginea articolului Prima zi de audieri în Parlament. Miniştrii propuşi dau primul test în comisiile parlamentare/ Cîţu: Am văzut criticile socialiştilor la programul de guvernare al PNL. Înseamnă că e scris bine. PROGRAMUL audierilor

Prima zi de audieri. Miniştrii propuşi în Guvernul Orban răspund întrebărilor din Comisii

UPDATE ora 09.45 Orban, prezent la audierea în comisii a lui Ioan Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban participă la audierea de marţi, în comisiile reunite pentru afaceri europene, a lui Ioan Marcel Boloş, propus ministru al Fondurilor Europene. La şedinţă e prezentă şi Raluca Turcan, propusă vicepremier, precum şi Dan Barna, Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici.

Audierea lui Ioan Marcel Boloş este cea care deschide sesiunea de audieri a miniştrilor propuşi în Guvernul Orban. Şedinţa a început la ora 9.00, la Parlament, şi este în desfăşurare, la ora transmiterii acestei ştiri.

Miniştrii propuşi în Guvernul Orban vor fi audiaţi, marţi şi miercuri, în comisiile parlamentare, între orele până la ora 15.00, potrivit programului oficial. Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00.

Cîţu: Am văzut criticile socialiştilor la programul de guvernare al PNL. Înseamnă că e scris bine

Înainte de a fi audiat, Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor în Guvern, a scris pe Facebook că înseamnă că programul de guvernare al PNL e scris bine, având în vedere criticile socialiştilor la măsurile pe care le conţine documentul. Liberalul a precizat că programul nu e perfect, însă „merge în direcţia bună pentru România”.

„Am stat în aceste zile şi am văzut criticile socialiştilor la programul de guvernare al PNL. Toţi aceşti urmaşi ai lui Stalin, Lenin, Troţski şi Ceauşescu ajung la o singură concluzie: -în sfârşit are şi sectorul privat un program de guvernare după 30 de ani de «socialism cu faţă umană» şi 45 de ani de dictatură comunistă”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.

Liderul senatorilor liberali mai spune că asta „înseamnă că programul de guvernare al PNL e scris bine. Nu este perfect, pentru că urmează un guvern de tranziţie, dar merge în direcţia bună pentru România”.

Miniştrii propuşi în Guvernul Orban vor fi audiaţi, marţi şi miercuri, în comisiile parlamentare, între orele 9.00 şi 15.00, potrivit programului oficial. Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00.

Prin urmare în şedinţele Comisiilor parlamentare de specialitate reunite de marţi vor fi audiaţi:

9.00 - Ion Marcel Boloş, ministrul propus al Fondurilor Europene, audiat marţi în şedinţa Comisiilor reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

10.00 - Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, va fi audiat, marţi, ora 10.00, în Comisiile reunite pentru sănătate.

11.00 - Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor, audiat marţi în Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

12.00 - Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii, urmează să fie audiat, miercuri, în Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

13.00 - Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, va fi audiat marţi în Comisiile reunite pentru apărare.

14.00 - Marcel Vela, propus pentru portofoliul Interne, va fi audiat, marţi, în Comisiile reunite pentru apărare ale Parlamentului.

15.00 - Adrian Nechita Oros, nominalizat ministru al Agriculturii, va fi audiat, marţi, la ora 15.00, în Comisiile reunite pentru agricultură

15.00 - Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului, va fi audiat în Comisiile reunite pentru Mediu ale Parlamentului.

Miercuri vor fi audiaţii următorii:

9.00 - Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Tinererului, va fi audiat, miercuri, în şedinţa comisiile reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

10.00 - Monica Anisie, propusă la Ministerul Educaţiei, va fi audiată în Comisiile reunite pentru învăţământ.

11.00 - Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, audiat miercuri în Comisiile economice reunite ale Parlamentului.

12.00 - Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării, va fi audiat, miercuri, în Comisiile reunite pentru administraţie publică.

13.00 - Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, este programat pentru audieri în Comisiile reunite pentru politică externă, miercuri.

14.00 - Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, va fi audiată, miercuri, în Comisiile reunite pentru Muncă şi comisiile reunite pentru drepturile omului.

15.00 - Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiţie, va fi audiat miercuri în şedinţa a patru comisii reunite şi anume juridică, cea de constituţionalitate, cea pentru cercetarea abuzurilor şi cele pentru drepturile omului.

15.00 - Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, va fi audiat în comisiile reunite pentru transporturi şi cele reunite pentru comunicaţii, tot miercuri.

Votul pentru învestirea noului Guvern urmează aibă loc într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, luni, 4 noiembrie, de la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici