Primarul Sorin Apostu, ales preşedinte al PDL Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost ales, sâmbătă, cu 211 voturi "pentru", în funcţia de preşedinte al filialei municipale a PDL, el fiind singurul candidat la această funcţie.

86 afișări
Imaginea articolului Primarul Sorin Apostu, ales preşedinte al PDL Cluj-Napoca

Primarul Sorin Apostu, ales preşedinte al PDL Cluj-Napoca (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Apostu şi-a prezentat la alegerile pentru conducerea filialei municipale moţiunea "Un viitor European pentru oraşul nostru" şi a primit din partea delegaţilor la conferinţa municipală 211 voturi din 222, un vot fiind nul şi 10 fiind "împotrivă".

El declarat că "vrea să aducă administraţia publică în politică", astfel încât fiecare membru al filialei să se preocupe de ceea ce vor clujenii.

"Consider că azi (sâmbătă - n.r.) a fost dat un vot pozitiv întregii echipe. Doresc să aduc administraţia în politică, asta va însemna că fiecare membru al partidului se vor preocupa de ceea ce doresc clujenii. Mă interesează ca dorinţele lor să devină proiecte, iar proiectele să devină fapte. Sunt sigur că doar împreună putem reuşi şi mai cred că nu există partid la putere sau partid în opoziţie în Cluj-Napoca atâta timp cât este vorba de binele cetăţenilor", a afirmat Apostu.

Noul preşedinte al PDL Cluj-Napoca a declarat că vrea să continue proiectele începute în municipiu, în calitate de primar, care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea sistemului de iluminat public şi reducerea consumului prin folosirea unor tehnologii moderne, elaborarea unor proiecte de dezvoltare urbană.

În cadrul alegerilor de sâmbătă, fostul preşedinte al PDL Cluj-Napoca senatorul Mihail Hărdău a fost ales prim-vicepreşedinte al organizaţiei, alături de fostul viceprimar Adrian Popa.

Consilierul local Gheorghe Şurubaru a fost ales secretar general al filialei.

Totodată, au mai fost aleşi zece vicepreşedinţi şi 14 secretari executivi.

La alegeri au mai participat preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, alţi parlamentari PDL.

Sorin Apostu are 43 de ani şi este de profesie medic veterinar, având un master în comunicare şi relaţii publice. De asemenea, el este profesor universitar la Facultatea de Agricultură a Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Între 1998 şi 2001, Apostu a fost director adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Cluj, iar între anii 2004 şi 2008 a ocupat funcţia de director tehnic al Primăriei Cluj-Napoca.

El este membru al PDL din anul 1999 şi a deţinut până sâmbătă funcţia de preşedinte executiv al filialei municipale Cluj-Napoca a PDL.

Ales consilier local pe listele PDL în iunie 2008, Apostu a devenit viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, iar în urma alegerilor din februarie 2009, organizate după demisia lui Emil Boc, care fusese numit premier, a fost ales primarul municipiului Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici