Proiectul bugetului de stat pe 2009 a ajuns la Parlament

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2009 a fost primit la Camera Deputaţilor şi urmează să fie distribuit tuturor deputaţilor pentru studiu individual, preşedintele instituţiei, Bogdan Olteanu, precizând că data de 20 decembrie reprezintă termenul limită pentru prezentarea raportului.

32 afișări
Imaginea articolului Proiectul bugetului de stat pe 2009 a ajuns la Parlament

Proiectul bugetului de stat pe 2009 a ajuns la Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor, în şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere de marţi se va alcătui şi calendarul termenelor privind dezbaterea proiectului de Buget.

În comunicat se mai menţionează că "preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a precizat că data de 20 decembrie reprezintă termenul pentru prezentarea raportului final în ceea ce priveşte proiectul de buget".

"Este datoria viitorului Executiv să-şi pună amprenta politică pe viitorul Buget de Stat", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit sursei citate, adăugând că "viitorul Executiv este cel care trebuie să-şi stabileasca priorităţile pentru anul 2009".

Deputaţii au ca termen data de 20 noiembrie pentru finalizarea studiului individual, urmând ca după această dată să propună amendamente la proiectul de Buget în vederea întocmirii raportului final.

Proiectul bugetului general consolidat pentru anul viitor, aprobat de Guvern, prevede venituri de 223,4 miliarde lei (echivalent a 38,6% din PIB) şi cheltuieli de 235,1 miliarde lei (40,6% din PIB), în scădere uşoară faţă de cifrele discutate anterior de Executiv, deficitul fiind menţinut la 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici