PSD ameninţă cu moţiune din cauza reglementărilor privind veteranii. Guvern: Nu s-a schimbat nimic

Veteranii rămân scutiţi de la plata taxelor şi impozitelor locale, Codul Fiscal prevăzând însă că această scutire nu se mai aplică pentru bunurilor comune, ci doar pentru bunurile sau cota parte deţinute de aceştia, susţine Guvernul, în vreme ce liderul PSD, Liviu Dragnea, ameninţă cu moţiunea.

722 afișări
Imaginea articolului PSD ameninţă cu moţiune din cauza reglementărilor privind veteranii. Guvern: Nu s-a schimbat nimic

PSD ameninţă cu moţiune din cauza reglementărilor privind veteranii. Guvern: Nu s-a schimbat nimic

''Ministerul de Finanţe ne-a transmis că veteranii sunt în continuare scutiţi de la plata taxelor şi impozitelor locale, precum cele menţionate în articolele de presă. Această scutire nu se mai aplică pentru bunurile commune ale familiilor, ci doar pentru bunurile sau cota parte deţinută de persoanele care au luptat în război, în teatrele de operaţii etc. Nu s-a făcut o modificare legislativă, pentru că am văzut şi această abordare, doar este lămurită printr-o Hotărâre de Guvern definiţia bunului aflat în coproprietate'', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

El a mai spus că această menţiune exista în Codul Fiscal votat în Parlament.

''Sunt reguli care au fost şi până acum. Nu s-a schimbat nimic, practic'', a conchis Iolu.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că prin HG adoptat de Executiv veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţiuni au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal.

''De la 1 iunie, aceşti oameni, care s-au sacrificat pentru România, luptând în Al Doilea Război Mondial sau în războaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, sunt somaţi de administraţiile financiare să plătească impozite de care fuseseră scutiţi prin lege (Codul fiscal). Aceeaşi măsură se aplică şi persoanelor cu handicap. Anterior, Guvernul Cioloş impozitase şi pensiile veteranilor, ceea ce i-a adus pe aceştia în situaţia de a returna sume de bani din pensie. Încercarea reprezentanţilor veteranilor de a se consulta cu premierul sau cu alţi responsabili guvernamentali a eşuat. Pur şi simplu, n-a vrut nimeni să stea de vorbă cu ei. (...) România este o ţară care îşi cinsteşte eroii, încă mai este aşa ceva. Dacă acest guvern nu va şti să-şi cenzureze măcar acest dispreţ, îl va cenzura PSD prin moţiune'', a transmis social-democratul prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici