PSD: Oportunitatea tehnică a suspendării lui Băsescu, atunci când avem 236 de voturi

Senatorul PSD Georgică Severin a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că oportunitatea politică pentru iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu va exista când opoziţia va avea cele 236 de voturi necesare.

16 afișări
Imaginea articolului PSD: Oportunitatea tehnică a suspendării lui Băsescu, atunci când avem 236 de voturi

PSD: Oportunitatea tehnică a suspendării lui Băsescu, atunci când avem 236 de voturi (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Severin a declarat că Traian Băsescu a început să încalce Constituţia "din primul moment de când şi-a reconfirmat mandatul" de preşedinte.

"Constituţia este supusă de câteva zile la un viol în serie de către violatorul-şef care este Traian Băsescu", a afirmat senatorul PSD, referindu-se la întâlnirile pe care preşedintele le-a avut cu mai mulţi lideri PDL şi parlamentari ai partidului.

Senatorul PSD a afirmat, răspunzând unei întrebări, că oportunitatea politică a iniţierii procedurii de suspendare a preşedintelui depinde de un aspect tehnic "potrivit", anume siguranţa că opoziţia va obţine în Parlament cele 236 de voturi necesare.

"PSD nu îşi face un scop în sine din suspendarea preşedintelui. Dacă va respecta Constituţia, nu se pune problema", a mai spus Severin.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a avansat recent data de 25 martie ca posibilă pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru MEDIAFAX că Dan Voiculescu "este singura vulnerabilitate" a Uniunii Social-Liberale, formate din PSD, PNL şi PC. "Domnul Dan Voiculescu, din păcate, este singura vulnerabilitate a Uniunii Social-Liberale, iar nimic nu îi face mai bine lui Traian Băsescu decât orice ieşire publică a lui", a afirmat Ponta.

Ponta a mai spus că PSD îl va suspenda pe Traian Băsescu din funcţie nu când doreşte Dan Voiculescu, ci când şeful statului încălcă legea fundamentală.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici