PSD şi ALDE amână moţiunea de cenzură. Liviu Dragnea: Aşteptăm să vedem modificările Guvernului şi reluăm discuţia. Tăriceanu: Cioloş să nu facă bugetul

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că PSD şi ALDE aşteaptă modificările promise de Guvern la Codul Fiscal, după care ar putea relua discuţiile despre o moţiune de cenzură.

1307 afișări
Imaginea articolului PSD şi ALDE amână moţiunea de cenzură. Liviu Dragnea: Aşteptăm să vedem modificările Guvernului şi reluăm discuţia. Tăriceanu: Cioloş să nu facă bugetul

PSD şi ALDE amână moţiunea de cenzură. Liviu Dragnea: Aşteptăm să vedem modificările Guvernului şi reluăm discuţia (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

''Am văzut foarte multe ieşiri publice ale unor lideri politici, unii mai vechi, alţii mai noi, alţii căsătoriţi de curând. Îi asigur că avem majoritatea în Parlament. La această oră noi avem majoritate în Parlament pentru a putea trece şi o moţiune de cenzură şi legi importante'', a precizat liderul PSD.

''Nu s-a luat astăzi o decizie că nu depunem moţiune de cenzură (…) Dar, în acelaşi timp, ne uităm cu atenţie şi dacă guvernul va întreprinde acţiuni care să restrângă anumite drepturi, care să producă deservicii mari unor categorii de români, atunci vom reacţiona'', a subliniat Dragnea la finalul şedinţei cu omologii săi de la ALDE.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că unul dintre motivele moţiunii de cenzură este împiedicarea Guvernului Cioloş să facă bugetul pentru 2017. ''Să ştiţi un lucru: unul din considerentele pe care le-am avut în vedere când am vorbit de moţiune de cenzură a fost acela de a nu lăsa acest Guvern să facă proiectul de buget pe anul viitor pentru că e o anomalie. Vor fi alegeri, va rezulta un Guvern dintr-o majoritate care se va agrega în parlament în urma votului românilor. Poate are altă viziune viitorul Guvern decât actualul Guvern'', a explicat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a argumentat că decizia de a nu depune momentan o moţiune de cenzură s-a bazat şi pe o ''anumită şi certă responsabilitate''. ''Avem totuşi o anumită şi o certă responsabilitate care se bazează pe votul pe care românii ni l-au dat cel mai recent la alegerile locale şi care ne obligă la o atitudine responsabilă. Atitudine responsabilă înseamnă, pe de o parte, să fim vigilenţi cu ceea ce face Guvernul'', a adăugat el.

Dacian Cioloş a declarat pentru Adevărul că Guvernul va modifica Codul Fiscal promovat de Guvernul precedent şi va corecta nedreptatea făcută veteranilor şi persoanelor cu handicap, subliniind că nu a modificat Codul Fiscal prin Hotărâre de Guven.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici