Puterea şi opoziţia joacă ping-pong cu legea terenurilor agricole

  • Ministrul Agriculturii spune că nu vrea să înstrăineze terenurile agricole
  • Adrian Oroş vrea să simplifice procedurile de vânzare
  • Marcel Ciolacu a numit proiectul „un nou jaf al liberalilor”
  • În 2020, Parlamentul a votat o lege care interzice vânzarea terenurilor către străini
627 afișări
Imaginea articolului Puterea şi opoziţia joacă ping-pong cu legea terenurilor agricole

Puterea şi opoziţia joacă ping-pong cu lgea terenurile agricole

Puterea şi opoziţia joacă ping-pong pe terenurile fermierilor români. Marcel Ciolacu i-a acuzat pe liberali că pregătesc un proiect prin care să permită din nou străinilor să cumpere terenuri agricole. 

Legea actuală interzice vânzarea de teren cultivabil către cetăţeni care nu au domiciliul în România. Pe de altă parte, ministrul Agriculturii apără proiectul iniţiat de parlamentarii Coaliţiei de guvernare. 

ADRIAN OROŞ: Din totdeauna s-au putut cumpăra terenuri de către cetăţenii străini, de către persoanele juridice şi din 2014 şi de către persoanele fizice. Au dat o lege băieţii deştepţi din agricultură, latifundiarii roşii, o lege prin care se blochează tranzacţiile şi să poată cumpăra doar ei. Simplificăm procedura în aşa fel încât să se deblocheze acest procedeu. N-are nicio legătură cu vânzarea terenurilor către persoanele străine.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici