Raluca Turcan: Dependentă de rating, Teo Trandafir se dezice zâmbind de PDL, pentru aplauzele opoziţiei

Deputatul PDL Raluca Turcan afirmă că cel mai neplăcut moment la votul asupra moţiunii de cenzură a fost "jubilaţia lui Teo Trandafir", care, "depentă de rating", la nici două luni de la intrarea în Parlament, "se dezice zâmbind de PDL ca să primească aplauzele fericite ale opoziţiei".

53 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Dependentă de rating, Teo Trandafir se dezice zâmbind de PDL, pentru aplauzele opoziţiei

Raluca Turcan: Dependentă de rating, Teo Trandafir se dezice zâmbind de PDL, pentru aplauzele opoziţiei (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Moţiunea de cenzură a PSD-ului din această săptămână a fost votată şi de câţiva parlamentari PDL. Unii au făcut-o discret, alţii ostentativ, alţii au greşit pur şi simplu. Iar câţiva colegi au lipsit de la vot. PDL va trebui să judece de la caz la caz şi să decidă, cu calm, reacţiile potrivite", îşi începe Raluca Turcan postarea pe blog.

Ea apreciază că voturile PDL pro-moţiune sunt "profund incorecte", comparând această situaţie cu aceea a unui "meci de fotbal în care propriii coechipieri dau în mod intenţionat pase la adversari". În opinia Ralucăi Turcan, parlamentarilor PDL care au votat în favoarea moţiunii le convine când merg în colegii şi vorbesc despre proiectele guvernului sau când obţin fonduri pentru şcoli şi drumuri, dar sunt reticenţi când trebuie sa susţină un guvern forţat să ia măsuri impopulare sau vor să se laude când lucrurile merg bine, dar vor să-şi "pună pielea la adăpost când sindicatele ies în stradă".

"Cel mai neplăcut moment a fost însă jubilaţia lui Teo Trandafir, după ce a votat cu bilele la vedere împotriva propriului guvern. Cât de onorabil e acest gest? Am avut întotdeauna o încredere mai mare în loialitatea feminină faţă de un proiect sau faţă de o idee. Cred că natura feminină e mai statornică, mai înclinată către proiecte pe termen lung. Şi văd acum că Teo, la nici două luni de la intrarea în Parlament, se dezice zâmbind de PDL ca să primească aplauzele fericite ale opoziţiei. Înainte de a acuza, încerc să înţeleg de ce. Şi am o singură explicaţie: dependenţa de rating. Oricând, în faţa oricărei audienţe, Teo îşi doreşte să fie populară şi bine primită. E poate o nevoie construită în anii de televiziune, fiindcă publicul trebuie să te placă în fiecare zi ca să te urmarească în fiecare zi. Sa fii excesiv, snob, schimbător sau ipocrit par riscuri acceptabile în lumea show-ului; sa fii impopular, nu", consideră Turcan.

Ea spune că îşi doreşte "un PDL care să se comporte ca şi cum s-ar afla la televizor în fiecare clipă".

"Îmi doresc un PDL bazat pe criterii şi valori şi cred că doar aşa va câştiga pe termen lung. Cred că nu există leadership fără curaj", spune deputatul democrat-liberal.

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, a fost respinsă, marţi, în Parlament, fiind întrunite 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare. De asemenea, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Moţiunea de cenzură a fost votată şi de câţiva dintre parlamentarii PDL, printre care deputaţii Teo Trandafir, Clement Negruţ, Mircia Giurgiu şi senatorul Georgică Severin.

Teo Trandafir a votat, marţi, la vedere, pentru moţiunea de cenzură, fiind îmbrăţişată apoi de deputatul PSD Aura Vasile.

Deputatul a votat ridicând larg braţele şi arătând, preţ de mai multe secunde, bilele de vot, înainte de a le introduce în urne, votul favorabil moţiunii de cenzură fiind larg aplaudat de parlamentarii PSD.

Ea declarase de luni că va vota moţiunea de cenzură pentru că nu poate susţine reducerea pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici