Raluca Turcan: Inspectoratele au primit o fiţuică şi, apoi, un Ordin antedatat. Vinovaţii să răspundă penal!

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat marţi că Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare o nota prin care puteau fi numiţi în funcţii directorii care nu au promovat concursul şi, ulterior, un Ordin de Ministru antedatat, ceea ce atrage răspunderea penală a vinovaţilor.

4935 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Inspectoratele au primit o fiţuică şi, apoi, un Ordin antedatat. Vinovaţii să răspundă penal!

Raluca Turcan: Inspectoratele au primit o fiţuică şi,apoi, un Ordin antedatat. Vinovaţii să răspundă penal! (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Ilegalităţi în cascadă la Ministerul pesedizat al Educaţiei! Am avut dreptate când am spus ca PSD a modificat un Ordin de Ministru printr-o fiţuică fără nicio valoare juridică. Vineri, toate Inspectoratele Şcolare au primit nota nr. 24187 din 6.01.2017 prin care aveau liber la numirea pe funcţii a directorilor care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta, aşteptând să vină PSD să-i numească în funcţie pe criterii politice. Nu au primit şi Ordinul de Ministru, din simplu motiv că el nu exista în data de 06.01.2017! Abia aseară, în 9.01.2017, au publicat în Monitorul Oficial nr. 20/09.1.2017 (Partea I) Ordinul de Ministru nr. 3.044 care preia informaţia din nota de vineri", a scris Turcan pe Facebook, într-o postare însoţită de copii ale notei care a fost transmisă inspectoratelor şcolare şi a Ordinului de Ministru.

Raluca Turcan a afirmat că PSD a acoperit o ilegalitate cu o altă ilegalitate, publicând un Ordin de Ministru antedatat.

"Am atras atenţia că au făcut o ilegalitate. Au ştiut că fac o ilegalitate. Acum au acoperit o ilegalitate cu o altă ilegalitate. PSD trebuie să răspundă de ce Ministerul Educaţiei a transmis către toate inspectoratele nota nr. 24187 din 6.01.2017, în loc să trimită Ordinul de Ministru? Răspunsul este foarte simplu: vineri, 6 ianuarie 2017, nu a existat un Ordin de Ministru! La trei zile, după ce i-am avertizat de ilegalitate, au publicat un Ordin de Ministru antedatat!", susţine Turcan.

Autorităţile statului ar trebui să se sesizeze, iar vinovaţii să răspundă penal, mai spune Turcan.

"Aşadar, ministrul PSD a antedatat un act doar pentru a-şi ascunde sfidarea la adresa legii în vigoare. Autorităţile statului ar trebui să se autosesizeze, iar vinovaţii să răspundă penal", a conchis liderul PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici