Relu Fenechiu cere scoaterea PC din USL

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, la Iaşi, că va cere conducerilor PSD şi PNL scoaterea PC din USL, motivând că într-o alianţă serioasă deciziile nu se pot lua în urma şantajului unuia dintre aliaţi.

374 afișări
Imaginea articolului Relu Fenechiu cere scoaterea PC din USL

Relu Fenechiu cere scoaterea PC din USL (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Relu Fenechiu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că este dezamăgit de şefii PC, şi de la Iaşi, dar şi de la nivel naţional, motiv pentru care va solicita conducerilor PSD şi PNL să găsească o soluţie, astfel încât USL să fie formată doar din liberali şi social-democraţi.

"Voi cere acest lucru conducerilor PSD şi PNL. Am înfiinţat USL pentru a câştiga alegerile şi pentru a oferi românilor o alternativă, nu pentru pofta cuiva. Cei de la PC m-au dezamăgit. Au spus că vor merge cu candidaţi proprii, deşi au primit candidaturi în mai multe judeţe. Au luat şefia unui consiliu judeţean, chiar dacă acolo nu au nici un primar", a spus Relu Fenechiu.

Liderul liberal a spus că PC ar trebui să iasă din USL, apoi să revină în alianţă după viitoarele alegeri.

"Trebuie să respecte regulile jocului. Noi nu luăm decizii în urma şantajului unuia dintre aliaţi. Săptămâna viitoare voi propune ca USL să fie format doar din PSD şi PNL", a spus Fenechiu.

Liberalul consideră că USL trebuie să arate coerenţă şi consistenţă politică.

"Dacă aliatul meu vine şi pune sula în coaste, mi-e teamă să merg cu un asemenea aliat", a spus Relu Fenechiu.

În replică, liderul ieşean al PC, Vasile Şalaru, a spus că nu comentează declaraţiile lui Relu Fenechiu. "Nu am ce comenta. Relu Fenechiu se excită prea repede", a spus Şalaru.

Partidul Conservator a decis să candideze singur la alegerile locale din anul 2012, în toată ţara, a anunţat luni preşedintele PC, Daniel Constantin. El a precizat că partidul său va candida separat la localele din 2012, la primării şi la consilieri, cu excepţiile negociate deja în cadrul USL.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderul PSD Victor Ponta declara la Iaşi că este posibil ca PC să meargă singur la alegerile locale viitoare, în întreaga ţară.

El a explicat că situaţia de la Iaşi, cu doi candidaţi din partea USL la primărie, Gheorghe Nichita (PSD) şi Tudor Ciuhodaru (PC), este anormală, fiind împotriva ideii cu care s-a constituit USL.

Ponta a adăugat că nu e normal să ai excepţii la alegerile locale, când un partid din USL se prezintă separat în alegeri, pentru că excepţiile pot deveni o regulă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici