Roşca Stănescu a prezentat deputaţilor din Comisia de apărare dosarele în cazul Băbeni

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a declarat, joi, după audierea sa în Comisia de apărare din Cameră, că a pus la dispoziţia fiecărui grup parlamentar reprezentat în comisie un dosar, alcătuit din două volume, cu date, informaţii şi documente despre cazul Băbeni.

27 afișări
Imaginea articolului Roşca Stănescu a prezentat deputaţilor din Comisia de apărare dosarele în cazul Băbeni

Roşca Stănescu a prezentat deputaţilor din Comisia de apărare dosarele în cazul Băbeni (Imagine: Mediafax Foto)

Roşca Stănescu a declarat, totodată, că le-a transmis membrilor comisiei faptul că fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, nu l-a acţionat în judecată pentru acuzaţiile publice pe care i le-a făcut, deşi declarase acest lucru de două ori, în mod public.

"Comisia a fost foarte surprinsă când am făcut precizarea că Mircea Băsescu a dezinformat opinia publică când, de două ori, a spus că m-a dat în judecată, pentru acuzaţiile publice pe care i le-am făcut. Nu există niciun proces pe rol, nicio citaţie, nimic", a spus Roşca Stănescu.

El a arătat că a răspuns la toate întrebările adresate de către membrii comisiei, refuzând însă să deconspire sursele sale.

"Am pus la dispoziţie câte un dosar pentru fiecare grup parlametar, am văzut că există divergenţe între dânşii în legătură scandalul muniţiei de la Băbeni. Fiecare exemplar are două volume, acolo sunt date, informaţii şi documente, urmează ca membrii comisiei să le studieze şi apoi să formuleze un punct de vedere", a spus Roşca Stănescu.

El a arătat că prezenţa sa la audieri a fost de natură să limpezească o serie de lucruri, el adăugând că audierea a avut loc la solicitarea sa. "Am fost uimit că, deşi s-a făcut pe baza dezvăluirilor mele o comisie, nu am fost invitat aici, m-am invitat eu", a spus Roşca Stănescu.

El a arătat că în cadrul audierilor s-a dat o "luptă" de 40 de minute vizând accesul presei.

"Nu văd de ce presa a fost primită în prima parte şi în partea a doua nu. Nu s-au discutat secrete de stat, ci informaţii grave de natură publică", a adăugat Roşca Stănescu, menţionând că reticenţa în privinţa accesului presei a fost manifestată de preşedintele comisiei, deputatul PDL Costică Canacheu, şi de grupul PDL, care însă au pierdut la vot în această privinţă.

Audierile din Comisia de apărare s-au desfăşurat în două părţi: prima parte, publică, cu accesul presei, în care Sorin Roşca Stănescu a prezentat, succint, informaţiile pe care, în mare parte, le-a publicat deja pe site-ul personal, şi partea a doua, fără acccesul presei, în care jurnalistul a răspuns întrebărilor membrilor comisiei.

Sorin Roşca Stănescu este cel care a declanşat scandalul legat de implicarea fratelui şefului statului în exporturi de muniţie, care de fapt fusese adusă în ţară pentru a fi distrusă la Uzina Mecanică Băbeni.

Ulterior, acuzaţiile lui Roşca Stănescu au fost respinse atât de Mircea Băsescu, cât şi de directorul uzinei, dar şi de reprezentanţii firmelor implicate în importul muniţiei prin Portul Constanţa şi transportarea acesteia la Băbeni. Mircea Băsescu ameninţase că îl va da în judecată pe Roşca Stănescu pentru aceste acuzaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici