Scandal la şedinţa Parlamentului dedicată Revoluţiei: Ion Iliescu, numit "criminal". PSD a părăsit sala

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din 1989 s-a transformat, marţi, într-un scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a spus că Ion Iliescu este "un criminal", ceea ce a determinat vociferări ale opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD.

3063 afișări
Imaginea articolului Scandal la şedinţa Parlamentului dedicată Revoluţiei: Ion Iliescu, numit "criminal". PSD a părăsit sala

Scandal la şedinţa Parlamentului dedicată Revoluţiei: Ion Iliescu, numit "criminal". PSD a părăsit sala (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a afirmat, marţi, în şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989, că fostul preşedinte Ion Iliescu este "un criminal notoriu", fapt care a determinat ieşirea din sală, în semn de protest, a parlamentarilor PSD.

"Aţi făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, că în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii", a susţinut Mărieş, adăugând că el nu afirmă altceva decât ce susţine CEDO.

Mărieş a mai spus că niciun guvern de după 1989 nu a dorit să se afle adevărul despre aceste evenimente şi nici un partid nu i-a ajutat prea mult pe revoluţionari.

În discursul său, Doru Mărieş a arătat că Ion Iliescu a fost principalul beneficiar al Revoluţiei, fapt care a determinat vociferări în partea stângă a sălii. "Arătaţi-vă în toată spendoarea, pentru că ăştia sunteţi", le-a Mărieş acestor parlamentari.

"Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi va instala la putere FSN", a arătat Mărieş.

Afirmaţiile sale au provocat proteste vehemente din sală, reacţia zgomotoasă a parlamentarilor social-democraţi determinând reacţia preşedintelui Senatului, Vasile Blaga (PDL), care a spus: "Vă rog, păstraţi liniştea şi când nu vă convine".

În timp ce parlamentarii PSD părăseau sala, Doru Mărieş a spus că se aştepta ca aceştia să plece pentru că fac parte dintre cei care au tăinuit "crima din Decembrie 1989".

Cea mai mare parte a parlamentarilor PSD au rămas pe holul sălii de plen, declarând că vor reveni înăuntru după ce Mărieş va termina de vorbit.

"Vine unul ca Mărieş ca să strice această şedinţă solemnă", a afirmat liderul grupului PSD, Mircea Duşa.

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din decembrie 1989 a început, marţi, cu ţinerea unui moment de reculegere în memoria victimelor evenimentelor de atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici