Şedinţă PNL, luni după-amiază. Conducerea ar putea rămâne în funcţie până la congres - surse

Surse din PNL au declarat luni pentru MEDIAFAX că în cursul după-amiezii liderii din teritoriu şi de la nivel central se vor reuni în şedinţă la sediul PNL pentru a discuta care sunt paşii pe care partidul îi va face, conducerea formaţiunii urmând să rămână în funcţie până la congres.

2151 afișări
Imaginea articolului Şedinţă PNL, luni după-amiază. Conducerea ar putea rămâne în funcţie până la congres - surse

Şedinţă PNL, luni după-amiază. Conducerea ar putea rămâne în funcţie până la congres - surse (Imagine: Alexandra Pandrea / Mediafax Foto)

Liberalii din teritoriu şi cei de la centru se vor reuni la sediul din Modrogan, au declarat pentru MEDIAFAX surse din rândul liberalilor, precizând că este posibil ca Alina Gorghiu să nu îşi dea demisia aşa cum a susţinut că va face dacă PNL nu va intra la guvernare.

În partid sunt nemulţumiri legate de primarii care nu s-au mobilizat pentru a-i susţine pe noii candidaţi, putând fi identificate mai multe voci care spun fie că ar trebui să aibă loc o reorganizare a partidului, fie că Alina Gorghiu ar trebui să îşi asume eşecul alegerilor parlamentare şi să demisioneze, mai spun sursele citate.

Alina Gorghiu ar fi discutat cu mai mulţi lideri din teritoriu, iar aceştia i-ar fi spus să nu îşi dea demisia, potrivit unor surse din aripa vechiului PNL.

De asemenea, liderii din teritoriu ar fi respins şi demisia secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, şi le-ar fi cerut celor doi să rămână în funcţii până la conresul care va avea loc anul viitor.

Alina Gorghiu a declarat lunea trecută la Timişoara că în cazul în care nu se va realiza majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier, anume Dacian Cioloş, răspunderea nu va fi doar a sa, ci şi a celor din Biroul Politic Naţional şi a şefilor de filiale.

Ea a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PNL Timiş, că nimeni din partidul pe care-l conduce “nu fuge de demisie”, în cazul în care rezultatul după alegerile parlamentare nu este cel propus.

“Nimeni din PNL nu fuge de demisie şi nu-şi pune problema să nu-şi asume răspunderea. Suntem într-un moment în care, însă, trebuie să discutăm de rezultate. Performanţa în politică se măsoară în voturi şi în procente, nu se măsoară altfel, oricât ne-am dori. În PNL, conducerea fixează target pe fiecare judeţ. Evident că există un target şi pe Timiş şi evident că nu-l voi face public, e o strategie internă a partidului. Dacă majoritatea parlamentară care să dea premier în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filială care nu produc rezultatul la care s-au angajat”, a declarat Alina Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici