Senator PNL: Dragnea vrea să transforme România într-un "hub energetic" pe persoană fizică

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a susţinut marţi că Liviu Dragnea, prin proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră adoptat de Camera Deputaţilor luni, ca for decizional, intenţionează să transforme România într-un "hub energetic" pe persoană fizică”.

1354 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Dragnea vrea să transforme România într-un "hub energetic" pe persoană fizică

Senator PNL: Dragnea vrea să transforme România într-un "hub energetic" pe persoană fizică

"Cum ne-a obişnuit, în after-hours, şi-a trecut o lege că să-şi mai aline din supărare. Liviu e supărat foc pe americani. A înţeles că americanii nu au încredere în el (o fi şi de la viză ?). Asta este planul lui. Intenţionează să transforme România într-un <hub energetic> pe persoană fizică. Are trei parteneri. Rusia, Ungaria şi Turcia. Aici are el prieteni şi susţinere. Această este explicaţia pentru lipsă să de la ambasada americană de ziua independenţei. Dar mult mai important, este şi explicaţia pentru care vrea să alunge companiile americane din platforma Mării Negre. Prin această lege, Liviu vrea să le dea o lecţie şi un avertisment americanilor", a scris marţi Florin Cîţu pe Facebook.

Senatorul PNL mai susţine că Liviu Dragnea a vrut să le dea o lecţie şi parlamentarilor din UDMR.

"În acelaşi timp da o lecţie şi partenerilor săi de la UDMR. Asta pentru că deşi aranajsera într-un fel, partenerii PSD la guvernare, într-un puseu rar de independenţa au spus că nu susţin suspendarea Preşedintelui şi la moţiunea de cenzură s-au abţinut. Liviu aranjase direct la Budapesta. Adăugaţi la toate aceastea şi imensă lui supărare pentru că nu a reuşit să-şi ia comision din “investitia” în armament. Tot americanii, deh! Acum ştiţi şi voi de ce Liviu are că obiectiv în viaţă alungarea companiilor americane din România. Noi îi aşteptăm pe americani din 1945 şi Liviu Dragnea îi trimite acasă într-o seară. O să ne trezim într-o zi că în dorinţă lui de răzbunare o să mute ambasada americană la Întorsură Buzăului", a mai precizat Cîţu.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat luni, înainte ca deputaţii să voteze iniţiativa, că proiectul de lege a suferit modificări în comisie, astfel că nu va fi adoptat în forma adoptată deja de Senat. Printre modificările adoptate de comisie şi preluate de Camera Deputaţilor se numără şi cea referitoare la producţia de gaze care va fi tranzacţionată pe piaţa din România, care a crescut la jumătate, în loc de 30% cum era prevăzut iniţial. De asemenea, o altă modificare adusă de comisie şi adoptată de Camera Deputaţilor, se referă la introducerea sumelor încasate din revedenţe şi impozite suplimentare, care vor alimenta fondul special creat prin ordonanţa parteneriatului public-privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici