Senatorul Gavrilă Ghilea, fost lider PSD, votat preşedinte al PDL Bihor

Senatorul Gavrilă Ghilea, fost vicereşedinte al PSD Bihor şi fost prefect al judeţului, a fost ales, vineri seară, preşedinte al PDL Bihor, după ce a asigurat timp de un an şefia interimară a organizaţiei, fiind votat de 384 din cei 394 de delegaţi la lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean.

471 afișări
Imaginea articolului Senatorul Gavrilă Ghilea, fost lider PSD, votat preşedinte al PDL Bihor

Senatorul Gavrilă Ghilea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bihor s-a reunit, vineri după-amiază, în sala Filarmonicii de Stat din Oradea pentru a alege conducerea organizaţiei judeţene, în prezenţa preşedintelui partidului, Vasile Blaga, şi a deputaţilor Ioan Oltean, Lucian Bodea şi Traian Igaş.

Din cei 450 de delegaţi convocaţi pentru a reprezenta organizaţiile locale, la scrutinul intern s-au prezentat 394. Dintre aceştia, 384 l-au votat preşedinte al PDL Bihor pe Găvrilă Ghilea, numit lider interimar încă dinaintea alegerilor legislative de anul trecut, acesta fiind, de altfel, singurul candidat care s-a înscris în cursă pentru această funcţie.

"Sper ca după finalizarea alegerilor de astăzi problemele cu care PDL Bihor s-a confruntat în ultimii cinci ani să ia sfârşit. Să nu uităm că în această perioadă am avut doi preşedinţi şi doi preşedinţi interimari. În plus, nu am avut de luptat doar cu adversarii politici tradiţionali, ci uneori am avut de făcut faţă atacurilor unor grupări ostile chiar în propriul partid", le-a spus Ghilea delegaţilor bihoreni înainte de vot, referindu-se la faptul că senatorul Petru Filip, care a condus între 1996 şi 2008 organizaţia judeţeană Bihor a democrat-liberalilor, s-a înscris în 2011 în PSD, precum şi la faptul că succesorul său, fostul deputat PDL Ştefan Seremi, s-a retras din politică anul trecut, funcţia de preşedinte interimar fiind încredinţată iniţial consilierului judeţean Ionel Avrigeanu, iar în final lui.

De asemenea, Ghilea a făcut referire la foşti membri ai PDL, precum fostul preşedinte al organizaţiei municipale Oradea Mircea Matei care în prezent este preşedinte interimar al Partidului Mişcarea Populară Bihor, sau la alţi demnitari din PDL care reprezintă acum alte formaţiuni de dreapta, precum Radu Pentie, fost şef adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, ajuns preşedinte al Forţei Civice Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici