Simina Tănăsescu, prima reacţie după scandalul provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu: Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale e mai mult decât clar

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a avut o primă reacţie publică, după întreg scandalul provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, declarând, pentru MEDIAFAX, că poziţia Administraţiei este una foarte clară. Documentul arăta că aceasta nu a reprezentat Preşedinţia în discuţie.

12486 afișări
Imaginea articolului Simina Tănăsescu, prima reacţie după scandalul provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu: Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale e mai mult decât clar

Simina Tănăsescu, prima reacţie după scandalul provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu: Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale e mai mult decât clar

“Sper să nu mi-o luaţi în nume de rău, dar ce a fost declarat, s-a declarat în comunicat. Chiar nu am nimic în plus de adăugat”, a declarat Simina Tănăsecu, consilier prezidenţial, pentru MEDIAFAX.

Totodată, Simina Tănăsescu a fost reticentă să comenteze şi o posibilă intervenţia a sa, în 2015, asupra membrilor Comisiei de Revizuire a Constituţiei, aşa cum a relatat duminică preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu confirm nimic, nici că a fost, nici că nu a fost. Chiar nu intră în discuţia aceasta. În această discuţie (întâlnirea cu judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu – n.r.), comunicatul Administraţiei Prezidenţiale e mai mult decât clar, în opinia mea. Ori alte speculaţii nu fac obiectul discuţiei acesteia",a mai spus Simina Tănăsescu, pentru MEDIAFAX.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să fac presiuni asupra judecătorului Curţii Constituţionale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o misiune ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că în discuţia pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administraţia Prezidenţială.

"Consilierul prezidenţial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti pentru a-i înmâna acestuia două cărţi de specialitate pe zona dreptului financiar. Menţionăm că în aceste zile consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfăşoară activităţi didactice. În acest context, a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate şi nefondate orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu", se arata în pozitia Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică că Simina Tănăsescu a intervenit şi în 2015 asupra aleşilor dintr-o comisie parlamentară.

"Un fost coleg din PNL m-a sunat ieri şi mi-a spus. În 2015 a mai fost o discuţie în care a mai fost implicate doamna consilier cu parlamentarii din comisia pentru revizuirea Constituţiei şi li s-a transmis că preşedintele nu doreşte nicio modificare a Constituţiei. Prin urmare s-a primit ordin de boicotare şi comisia nu a mai continuat. Eu nu mai eram deja în 2015 în PNL, dar mi-a dat telefon un fost coleg în legătură cu ce s-a vehiculat şi cu această întâmplare. Ştiţi cum se spune. Nu iese fum fără foc. Dacă ceea ce s-a întâmplat ar trebui să se lămurească chestiunea aceasta. Dacă intervenţia a fost aşa cum a fost relatată initial, fie că a făcut-o din proprie iniţiativă sau nu, acest lucru e foarte grav şi sigur un astfel de consilier nu mai are ce să caute într-o astfel de funcţie", a spus, duminică, Călin Popescu Tăricenau.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici