Simionca: Guvernul a împrumutat de la începutul anului 23 de miliarde de euro

Guvernul a împrumutat de la începutul anului 23 de miliarde de euro, la care s-au plătit dobânzi de peste 4,4 miliarde euro, bani din care se puteau construi 4.500 km de autostradă sau se majorau cu 25% toate pensiile, arată secretarul general al PMP, Ionuţ Simionca.

306 afișări
Imaginea articolului Simionca: Guvernul a împrumutat de la începutul anului 23 de miliarde de euro

Sursa foto: Facebook/Ionuţ Simionca

„23 miliarde Euro au fost împrumutate de la începutul anului de către actualul Guvern PSD-PNL-UDMR, la care s-au plătit dobânzi de peste 4,4 miliarde Euro, cel mai mare nivel din ‘90 în prezent, aproape 1,5% din PIB-ul estimat şi 5,6% din totalul cheltuielilor bugetare. Din banii împrumutaţi se puteau construi aproape 4.500 km de autostrada, inclusiv cele două autostrăzi care poartă semnatura PMP, respectiv Autostrada Nordului iniţiată de Ionuţ Simionca şi Autostrada A8 Iaşi – Tg. Mureş, depusă de Petru Movilă şi Marius Paşcan, în legislatura 2016 – 2020, sau se puteau majora toate pensile cu 25%, aşa cum a cerut PMP”, potrivit unui comunicat de presă.

Secretarul general al PMP, Ionuţ Simionca, afirmă că „mai grav este că actuala coaliţie se împrumută fără să ofere nicio explicaţie unei ţări întregi şi mai ales fără să fie necesar, în condiţiile în care România are disponibile, de la Uniunea Europeană, aproape 80 miliarde de Euro, pentru a-i cheltui pe aceleaşi proiecte pentru care PSD şi PNL înglodează românii în datorii, iar alte 6 miliarde Euro, din PNRR, stau necheltuite în conturile BNR”.

“Domnilor guvernanţi, românii trebuie să ştie pe ce cheltuiţi aceste sume impresionante, în condiţiile în care pensiile le majoraţi doar cu 10, maxim 15%, acordaţi vouchere de 4 lei/zi şi vă jucaţi de-a alba-neagra cu mediul de afaceri. PMP consideră că PNL, PSD şi UDMR au obligaţia morală şi legală să explice românilor de ce împrumută aceşti bani pentru că, în realitate, orice împrumut înseamnă că, cei care astăzi ne conduc, ne pun gaj viitorul. Deciziile acestora, indiferent de culoarea politică, vor produce, în continuare, efecte, chiar dacă mâine se schimbă calculele electorale. Urmările acestor decizii sunt vizibile şi acum pentru că vedem cum la actuala rectificare bugetară se iau bani de la investiţii şi de la cofinanţările aferente proiectelor europene pentru a putea plăti dobânzile istorice. Ineficienţa Guvernului PSD-PNL ne costă pe toţi”, încheie Ionuţ Simionca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici