Simona Creţu a ieşit din competiţia pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale

Simona Creţu s-a retras din competiţia pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidenţiale, din "motive personale", anunţă liderul PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, în timp ce şeful Comisiei de Etică din partid, Daniel Buda, spune că lui Creţu i s-a retras candidatura întrucât nu are 35 de ani.

750 afișări
Imaginea articolului Simona Creţu a ieşit din competiţia pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale

Simona Creţu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Preşedintele PDL Bihor, senatorul Găvrilă Ghilea, a anunţat, miercuri, la întâlnirea de la Oradea cu posibilii candidaţi ai partidului la alegerile prezidenţiale, la care au participat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, faptul că a treia persoană înscrisă în cursa internă, Simona Crețu, a renunţat la competiţie.

"Simona Creţu şi-a depus ieri (marţi - n.r.) o cerere de renunţare, la sediul partidului din Bucureşti, unde mă aflam şi eu, întâmplător", a spus Ghilea.

Întrebat dacă Simona Creţu a precizat şi motivul gestului său, liderul PDL Bihor a spus că ea nu a menţionat nicio altă explicaţie decât "motive personale".

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de Etică şi Litigii din PDL, Daniel Buda, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că Simonei Creţu i s-a retras candidatura deoarece aceasta nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie în privinţa vârstei.

"Comisia de Etică şi Litigii a PDL a decis, duminică, retragerea candidaturii Simonei Creţu. Comisia, care a analizat iniţial candidatura, a constatat, ulterior, că doamna Creţu nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de Constituţie pentru funcţia de preşedinte, neavând 35 de ani. Doamna Creţu are 34 de ani", a spus Buda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici