Congres PSD. Dăncilă, primul discurs de candidată la prezidenţiale: În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă/ Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Viorica Dăncilă/ Liderul social-democraţilor a intrat în sală pe melodia „Eye of the tiger”/ LIVE UPDATE

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care marchează lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al României. La eveniment a participat şi preşedintele PES, Sergei Stanishev, care a susţinut un discurs de susţinere a candidatei PSD. La Congres au fost prezenţi 1.107 delegaţi, potrivit anunţului făcut de Mihai Fifor la începutul reuniunii.

2777 afișări
Imaginea articolului Congres PSD. Dăncilă, primul discurs de candidată la prezidenţiale: În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă/ Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Viorica Dăncilă/ Liderul social-democraţilor a intrat în sală pe melodia „Eye of the tiger”/  LIVE UPDATE

Congres PSD. Dăncilă, primul discurs de candidată la prezidenţiale: În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă/ Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Viorica Dăncilă/ Liderul social-democraţilor a intrat în sală pe melodia „Eye of the tiger”/ LIVE UPDATE

Ora 13.30 Dăncilă, despre Iohannis: Pentru cel care promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat de mult

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, despre Klaus Iohannis că dă dovadă de cinism, amintindu-şi de poporul român „după cinci ani de mandat în care nu a făcut nimic”. Liderul PSD a afirmat că „timpul a stat de mult timp în loc pentru cel care promitea România lucrului bine făcut”.

„Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut sta la adăpost de critici o perioadă. Cel ce a lipsit din peisajul ţării lui a stat la adăpost un timp de contestări şi de polemici. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român şi a dormit bine
noaptea, însă vine momentul în care trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi pentru ce nu a făcut. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îţi aminteşti de poporul român după cinci ani în campanie este o dovadă de cinism. Este o dovadă de dispreţ pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alăuri şi să îi aperi. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat de mult. Pentru noi toţi ceilalţi au trecut cinci ani de nimic”, a declarat Viorica Dăncilă, la Congresul PSD de sâmbătă.

Liderul PSD a adus critici şi partidelor din opoziţie.

„Avem de dus această luptă în faţa unor adversari politici din ce în ce mai hotărâţi să ne vadă îngenunchiaţi, slăbiţi, dezorganizaţi şi fragmentaţi. Ştim că vor scoate toate armele şi ne vor ataca. Suntem conştienţi şi pregătiţi. Nu putem fi înfrânţi aşa de uşor cum cred în toată aroganţa lor, pentru că noi avem ceva ce ei nu şi-au putut însuşi niciodată pentru că nu au simţit-o: apropierea de români. Noi nu am fost nicidoată cei care au tăiat pensiile şi salariile. Noi nu am blocat măsuri menite să aducă mai bine în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Noi nu am fost cei ce dezbină şi seamănă ură. Noi nu am dispreţuit, nu am avut niciodată viziunea celor două Românii. Ei au stat ascunşi ani întregi pe margine doar ca să iasă în an electoral şi să înceapă cu ipocrizie să facă jocuri de imagine, să se urce cu picioarele pe tragediile oamenilor, în contexte în care îşi pot manifesta oportunismul politic”, a adăugat Dăncilă.

Dăncilă: Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac altceva decât să ţipe de pe margine

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că nu se teme să candideze la prezidenţiale, fiind mai puternică decât contracandidaţii „barbaţi care nu fac altceva decât să ţipe de pe margine”. Liderul PSD şi-a exprimat speranţa că va ajunge primul preşedinte femeie al României.

„Sunt singurul candidat care îşi asumă guvernarea ţării, care are curajul şi voinţa de a mişca lucrurile printre români. Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac altceva decât să ţipe de pe margine. Eu nu fug şi nu mă tem. O să continui să lupt în fiecare zi pentru ca fiecărui român să îi fie mai bine aici, în ţara lui. Istoria continuă să se scrie acum sub ochii noştri. Vă chem să strângem lucrurile şi să luptăm cu toată puterea. Suntem mulţi şi suntem puternici. Suntem o forţă, vom câştiga aceste alegeri pentru mai bine, pentru România de mâine, pentru fiecare român. Am clădit împeună o temelie solidă pentru această ţară. Alţii au venit şi au dărâmat. România nu mai are timp de experienţe, România trebuie să construiască în continuare. România are nevoie de solidaritate, prosperitate, respect în plan intern şi extern. Ştiu că pot să fac acest lucru şi stiu că alături de voi o să fiu primul preşedinte al României”, a susţinut Viorica Dăncilă, la Congresul PSD de sâmbătă.

Ea a afirmat că va lupta pentru combaterea sărăciei şi respectul în UE.

„Vreau ca niciun român să nu mai fie lăsat în rumă. Luptăm pentru combaterea sărăciei. Creşterea economică nu are sens dacă ea nu aduce bunăstare pentru toţi. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă şi de o strategie de incluziune socială. Guvernul pe care îl conduc a creat sute de mii de noi locuri de muncă, a crescut constant pensiile şi continuă să crească, a crescut salariul minim, indemnizaţiile pentru mame şi copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Am majorat subvenţiile pentru reintegrarea pe piaţa muncii a şomerilor, iar şomajul este acum la un minim istoric. Am crescut salariile. Am susţinut antreprenoriatul şi turismul. Am făcut mai bine pentru toate categoriile. Am convingerea că am făcut bine oamenilor. Trebuie să luptăm pentru o Românie în care nimeni nu este lăsat în urma. Vreau o Românie respectată în UE şi în lume. România şi românii merită să ţină sus capul în ţara lor”, a adăugat Dăncilă.

Ora 12.40 Dăncilă, la Congresul PSD: În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD pentru lansarea sa la alegerile prezidenţiale, că în spatele ei nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte. Liderul PSD susţine că e un om modest, care crede în familie şi în Dumnezeu.

„Dragii mei colegi, sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de credinţă în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la bază partidului, am lipit afişe, am împărţit pliante, am făcut campanii din uşă în uşă şi spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altecva decât muncă şi mers înainte. Am fost membră în PE timp de 9 ani de unde am plecat pentru a conduce Guvenrul României. Sunt un om plecat de jos care a muncit ca şi voi, mulţi ani în acest partid. Am pornit în viaţă cu aceleaşi premize cu care pleacă mulţi tineri astăzi, dintr-o familie simplă, fără privilegii. Am muncit mereu pentru lucruile în care am crezut. Cred în PSD. Ştiu că vom avea această putere şi astăzi şi de acum înainte. Asta este esenţa noastră, ne adaptăm, ne reinventăm, luptăm şi câştigăm cu forţă şi tăria care ne-a purtat în ultimii 30 de ani şi care a făcut să ajungem cel mai mare şi mai puternic partid din România”, a declarat Viorica Dăncilă, la Congresul PSD.

Ea a adăugat că este un om care crede în familie şi în Dumnezeu.

„Sunt un om că oricare altul, un om dintre oameni. M-am născut într-un oraş mic din România, într-o familie modestă care a muncit toată viaţă. Astăzi sunt soţie, sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm şi care mi-a stat mereu alături. Cred în familie, în Dmnezeu, cred muncă şi cred în cinste. Cred enorm în oameni, în poprul român care ştiu că merită şi poate mai bine. Orice lucru pe care l am făcut şi orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajută mame, copii, tineri, pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democraţiei. De aceea suntem aleşi să conducem ţara, că să aducem dreptate, echilibru. Spre deosebire de alţii, eu ţin cu oamenii, cu cei din rândul cărora vin. Eu nu lupt împotrivă nimănui, ci pentru fiecare român”, a mai spus liderul PSD

Ora 12.30 Congresul PSD a desemnat-o oficial pe Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale

Social-democraţii prezenţi sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD au decis desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, anunţul fiind făcut de secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

„Supun la vot desmenarea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, în calitate de candidat pentru alegerile prezidenţiale din acest an. (...) Stimaţi colegi, daţi-mi voie să vă spun că în unanimitate congresul PSD a decis să o desemneze pe Viorica Dăncilă ca şi candidat la alegerile prezidenţiale din a acest an”, a declarat Mihai Fifor, la Congresul PSD de sâmbătă.

La rândul ei, Viorica Dăncilă a afirmat că este un om ca oricare altul şi că toate deciziile pe care le-a luat au fost pentru a îi ajuta pe românii. Totodată, premierul a spus că nu se luptă împotriva nimănui, ci pentru fiecare român.

„În această campanie trebuie să depunem solidaritatea, dar şi efortul şi tot curajul de care putem da dovadă. Sunt un om ca oricare altul, un om printre oameni. M-am născut într-un oraş mic din România, într-o familie de oameni simpli care au muncit. Sunt inginer. Azi sunt soţie, mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm şi care mi-a stat mereu alături. Cred că în familie, cred în Dumnezeu, cred în muncă şi cred în cinste. Cred enorm în oameni, în poporul român care ştiu că merită şi poate întotdeauna mai bine. Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii şi pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că e menirea omului politic. Asta cred că e misiunea social-democraţiei. De aceea suntem aleşi, de aceea guvernăm, de aceea conducem ţara. Ca să aducem dreptate, echilibru şi progres în societate. Eu nu mă lupt împotriva nimănui, ci pentru români, pentru fiecare român”, a explicat Viorica Dăncilă, după ce a fost desemnată prezidenţiabilul PSD.

Ora 12.00 Cristoiu, LIVE TEXT de la congresul PSD: Acest Congres surclasează atmosfera ceauşistă de la PNL, de la lansarea lui Iohannis

Ora 11.50 Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Viorica Dăncilă

Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni a declarat, sâmbătă, că PES a dezgheţat relaţiile cu PSD datorită Vioricăi Dăncilă. El a afirmat că socialiştii europeni o sprijină pe Dăncilă şi au încredere în angajamentul şi activitatea sa ca lider şi ca premier.

„Dragă Viorica, dragă prieteni sunt fericit sincer să fiu din nou aici, la un eveniment atât de important la Bucureşti, cu dumneavoastră. Trebuie să vă mărturisesc că sunt un adevărat veteran al evenimentelor din social-democraţia românească. Am fost alături de voi în momente dificile, dar mereu am avut încredere că sunteţi un partid puternic, cu rădăcini adânci şi că sunteţi capabili să depăşiţi orice provocări şi să mergeţi înainte. Permiteţi-mi să exprim admiraţia mea personală şi a familie social-democrat euroepene pentru Viorica Dăncilă, liderul PSD şi premierul României. Viorica şi-a asumat conducerea partidului într-un moment dificil şi a demonstrat că are curajul şi capacitatea de a îi unii pe membrii partidului. Nu e un secret faptul că au exitat probleme şi dificultăţi între dialogul PSD şi PES. Dar în luna iunie am refăcut dialogul cu PES şi efoturile aparţin Vioricăi Dăncilă. PES a recunoscut statutul de membru deplin al PSD. Am făcut această pentru că avem încredere în angajamentul dumneai, în activitarea sa ca lider şi premier”, a declarat Serghei Stanişev, la Congresul PSD de sâmbătă.

Preşedintele PES a susţinut că niciun partid nu va putea shcimba lumea de unul singur.

„Sunt aici pentru a închide un capitol, care nu a fost uşor, şi pentru a deschide o nouă pagină şi pentru a exprima sprijinul nostru ca şi candidat la prezidenţiale. Dragi prieteni, aceste alegeri care urmează sunt importante pentru voi, pentru viitorul partidului şi al României, dar de asemenea pentru viitorul social-democraţiei. Fie şi cel mai puternic partid el nu poate acţiona singur pentru a schimba lumea. O putem face doar împreună ca o familie puternică social-democrată, pentru că vrem să schimbăm nu doar România, ci şi Europa, din Italia, Spania sau Grecia, să livrăm rezultate concrete pentru oameni”, se mai arată în discursul liderului PES.

El laudă PSD pentru că a mărit salariile şi pensiile românilor.

„Aţi crescut salariile medicilor, profesorilor, aţi crescut pensiile părinţilor şi bunicilor noştri şi ştiu că va urma o nouă rundă de creşteri în luna septembrie. Aveţi argumente puternice să oferiţi românilor pentru a le spune – vă rog, votaţi-ne. Vă vom sprijini mai mult. Aţi realizat toate aceste lucruri într-un mediu politic dificil, pentru că ştiu că situaţia politică din România e dificilă, tensionată, marcată de agresivitate. Opoziţia e agresivă şi v-aţi luptat cu multe obstacole ale instituţiilor. Vă urez succes în campanie, multă încredere, toată energia necesară şi victorie pentru Viorica Dăncilă”, a adăugat Serghei Stanişev.

Ora 11.35 Cristoiu, impresii la cald de la congresul PSD: E o prăpastie ca de la cer la pământ între lansarea lui Ponta de pe Arenă şi Congresul ăsta 

Ora 11.30 Evenimentul a început cu intonarea live a imnului naţional de către o cântăreaţă îmbrăcată în port naţional, care a urcat pe scena instalată pentru discursurile politice. 

Ora 11.00 Liderul PSD a intrat în sala Parlamentului pe melodia „Eye of the tiger”, din filmul Rocky 3, cântată de Survivor.

La începutul evenimentului au rulat mesaje de laudă pentru Viorica Dăbcilă din partea premierului Albaniei şi al Macedoniei.

De la Congresul PSD lipseşte însă Ilie Năstase. Şi Călin Popescu Tăriceanu este absent de la evenimentul social-democraţilor.

La Congresul social-democraţilor de pe 29 iunie, unde Viorica Dăncilă a fost validată preşedintele PSD, în Sala Palatului a răsunat melodia „Stand up for the champions”.

Ora 10.50 Social-democraţii se pregătesc pentru evenimentul anului în politică, alegerile prezidenţiale, pe care speră să le câştige după 5 ani de mandat al lui Klaus Iohannis.  

Intrarea în atmosfera de campanie, prin lansarea candidatului cel mai puternic al partidului, a presupus instalarea unei recuzite de show-politic în sala din Parlament. Organizatorii au proiectat pe ecranele panoramice şi mesajul de început de campanie al PSD: „Puternici împreună. Pentru România!”

Coordonatorul PES activists România Victor Negrescu a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, că reuniunea partidului de sâmbătă va arăta determinarea PSD în câştigarea următoarele cicluri de alegeri. Social-democratul a adăugat că preşedintele PES Sergei Stanishev va fi prezent la Congres.

Social-democraţii au validat-o pe 23 iulie, în şedinţa Comitetului Executiv, pe Viorica Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Împotriva acestei decizii au votat atunci doar liderul PSD Olt Paul Stănescu şi liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidenţiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Gabriela Firea, care s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Şi Liviu Pleşoianu îşi dorea susţinerea PSD la alegerile prezidenţiale. Ulterior, acesta a anunţat că va candida independent.

PSD a avut o şedinţă a Comitetului Executiv, vineri, în care social-democraţii au discutat despre organizarea Congresului, despre guvernarea alături de ALDE, dar şi despre remanierea guvernamentală.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că social democraţii îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiţiei şi pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici