Tăriceanu: “Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale”/ Reacţia Preşedinţiei

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl contrazice pe şeful statului care a afirmat că nu fost niciodată în nicio calitate urmărit penal, precizând că, potrivit sistemul informatic al Justiţiei, acesta nu era doar urmărit penal, ci şi învinuit în dosarele penale.

21689 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: “Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale”/ Reacţia Preşedinţiei

Tăriceanu: “Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale”

“Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale nr. 270/P/2006 şi 5/P/2007, lucru lesne de verificat în sistemul informatic al Justiţiei”, a menţionat Tăriceanu, după ce Iohannis susţinuse că nu a fost niciodată urmărit penal.

UPDATE 20:10 Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Madalina Dobrovolschi, neagă "speculaţiile vehiculate astăzi în spaţiul public" şi reia declaraţia că preşedintele nu a fost pus sub urmărire penală. "In legătură cu speculaţiile vehiculate astazi în spatiul public, precizez ca sunt informatii complet false. Pentru corecta informare a opiniei publice, reiau ceea ce presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declarat in repetate randuri si anume ca nu a fost niciodata urmarit penal. Desigur, de-a lungul anilor, au fost o serie de "oameni de bine" care au formulat diverse plangeri si sesizari impotriva domniei sale. In astfel de situatii, este obligatoriu pentru procurori sa faca verificari. In urma acestor verificari, toate aceste plangeri si sesizari au fost infirmate de procurori, ceea ce inseamna ca niciodata, in niciunul dintre cazuri, domnul presedinte nu a fost pus sub urmarire penala", a declarat Madalina Dobrovolschi.

ŞTIRE 18:08 Călin Popescu Tăriceanu îl mai acuză pe Klaus Iohannis şi de faptul că este într-o evidentă campanie electorală. “Atenţionările noastre publice privitoare la încălcarea flagrantă a Constituţiei şi la greaua responsabilitate pe care şi-o asumă nu au avut niciun efect, ci dimpotrivă, au potenţat propaganda sa pro-PNL şi pro-USR şi împotriva celorlalţi competitori”, a spus liderul ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, “preşedintele şi-a asumat riscul major al încălcării Constituţiei, deoarece se apropie momentul când va avea de dat nişte răspunsuri privind obţinerea unor spaţii imobiliare în Sibiu cu acte false”. „Cu un parlament, cu un guvern şi cu un partid pe care să le controleze discreţionar, preşedintele speră să scape de problemele cauzate de folosirea unor acte false şi, în plus, să nu-şi plătească la ANAF datoriile pe care le are faţă de statul român”.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a dat anterior o nouă replică lui Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu, comentând că ''hoţul strigă hoţii'' şi spunând că sunt ''câţiva penali celebri'' care încearcă ''să-şi spele imaginea''.

''Asta-i din capitolul hoţul strigă hoţii'', a fost replica lui Klaus Iohannis, întrebat cum comentează declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, cel care îl acuza pe preşedinte că ''este un penal sadea'', şi acuzaţiile lui Traian Băsescu cum că ar fi ''demagog''.
''Dacă vă referiţi la câteva afirmaţii despre dosare pe care cică le-aş fi avut, pot să vă reconfirm că eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată, în nicio calitate urmărit penal. Foarte simplu, se poate verifica fără niciun fel de problemă. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoţii, nu am fost urmărit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme'', a susţinut şeful statului.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu declarase, cu privire la afirmaţiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora cei cu probleme în Justiţie nu ar trebui să candideze, că preşedintele este ”penal sadea”, afirmând că a intrat în alegeri cu probleme în justiţie şi a fost condamnat.

Tăriceanu, la ÎCCJ: Acest proces face parte dintr-un spectacol regizat de Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri, la sediul ÎCCJ, că procesul în care este judecat pentru mărtuie mincinoasă "face parte dintr-un spectacol mai amplu, regizat de actualul preşedinte, care are drept actor principal DNA-ul", preşedintele Senatului prezentându-se pentru un nou termen în dosar. 

"Aşteptarea a fost lungă, ca întotdeauna cand vin la acest proces care face parte dintr-un spectacol mai amplu, regizat de actualul preşedinte, Klaus Iohannis, şi care are drept actor principal DNA-ul, după cum vedeţi. Spectacolul este intitulat "curăţirea clasei politice", făcându-se, desigur, în dispreţul respectării drepturilor elementare ale cetăţenilor în justiţie, asistând la un proces care este fabricat, fără niciun fel de probe împotriva mea. Sunt acuzaţii lipsite de orice fundament. Şi sigur că această împrospătare a clasei politice are un scop, nu este făcutaă hazardat. Se doreşte aducerea unor oameni, care spre deosebire de mine şi de alţii, care avem curajul să apărăm interesul naţional, vor veni unii care să raspunda "yes, sir!" şi "jawohl, mein herr!". Ăsta e obiectivul pe care îl are actualul preşedinte şi este absolut regretabil şi este evident că nu are nicio clipa în minte ceea ce înseamnă interesul natţional al României. Alte interese, poate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde s-a judecat un nou termen din dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Instanţa a rămas în pronunţare urmând să decidă pe data de 10 noiembrie dacă se începe judecat pe fond.

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în luna iulie, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, alături de acesta urmând să fie judecat pentru mărturie mincinoasă şi Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici