Tăriceanu: Constituţia nu prevede că mandatul şefului statului se prelungeşte cu suspendarea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că prelungirea mandatului şefului statului cu perioada în care acesta este suspendat nu este prevăzută în Constituţie, el afirmând că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu despre acest subiect este o "aberaţie".

504 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Constituţia nu prevede că mandatul şefului statului se prelungeşte cu suspendarea

Traian Basescu (Imagine: Bogdan maran/Mediafax Foto)

"Poate să mai ceară ceva. Vedeţi că are cinci ani de mandat şi în fiecare an, a stat câte o lună în concediu, timp în care, sigur, ar putea să le calculeze şi pe astea, să ne trezim că..", a declarat Tăriceanu, adăugând că nu a spus lucrul acesta în serios, ci pentru a combate "o aberaţie de acest gen".

El a continuat: "Potrivit Constituţiei, când este suspendat, nicăieri nu spune că se adaugă perioada de suspendare la mandat".

Tăriceanu a mai afirmat că şi-a prezentat foarte argumentat punctul de vedere şi că a intuit că vor exista "anumite rezerve, reţineri, din partea unora, legat probabil de calendar, de oportunitate, de temerea ca Băsescu să nu fie reintrodus în jocul politic".

"Temerea să nu îl vedem pe Băsescu introdus în jocul politic este, după părerea mea, inutilă. Ce ne imaginăm că ar putea să facă Băsescu, mai mult decât face acum? Se afişează pe faţă cu doamna Udrea, cu PMP, se duce la reuniunile lor politice, îi primeşte la Cotroceni. Ce ar putea să facă mai mult?", a spus Tăriceanu.

El a menţionat că nu renunţă la ideea suspendării preşedintelui şi l-a acuzat pe acesta că, prin modul în care acţionează, "demonstrează că este orice altceva decât ceea ce prevede Constituţia".

Preşedintele Băsescu a declarat recent, întrebat dacă a luat în calcul prelungirea mandatului, având în vedere cele două suspendări din funcţie, că, dacă va fi suspendat din nou, o va face şi "îi vor trimite mărţişoare la Cotroceni", adăugând că nu ar vrea să fie în pielea lui Victor Ponta în turul doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici