Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au purtat discuţii cu preşedintele Iohannis, la Cotroceni, după ceremonia de învestire a noilor miniştri/ Dragnea: Sper să avem o întâlnire în patru într-un termen rezonabil

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat miercuri că a avut loc o discuţie la Palatul Cotroceni, marţi, după ceremonia de învestire a noilor miniştri, între şeful statului, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi premierul Mihai Tudose.

561 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au purtat discuţii cu preşedintele Iohannis, la Cotroceni, după ceremonia de învestire a noilor miniştri/ Dragnea: Sper să avem o întâlnire în patru într-un termen rezonabil

Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au rămas la discuţii cu preşedintele Iohannis, la Cotroceni, după ceremonia de învestire a noilor miniştri

Tăriceanu a fost întrebat dacă a existat marţi, la Palatul Cotroceni, o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, după ceremonia de învestire a noilor miniştri.

”E foarte important dacă am discutat? Vă spun că da, dar aş prefera să discutăm despre subiecte, nu despre agenda care nu atrage interesul public, dacă am stat de vorbă cu preşedintele sau nu am stat. Eu vă pot spune, că nu e secret: da”, a replicat Tăriceanu.

Acesta a afirmat că s-a discutat despre chestiuni ”de interes naţional” şi de viitoarea agendă politică a Româniai. La discuţie au luat parte şi preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose.

”Am discutat cu preşedintele câteva chestiuni de interes naţional, legate de viitoarea agendă politică a României, despre ceea ce trebuie să facem, coordonându-ne eforturile instituţiilor pe care fiecare, astăzi, le conducem”, mai spus Tăriceanu.

Dragnea: Sper să avem o întâlnire în patru cu preşedintele Iohannis într-un termen rezonabil

Liviu Dragnea a confirmat existenţa unei discuţii cu preşedintele Iohannis la care au mai participat preşedintele Senatului şi primul-ministru, cu scopul stabilirii unei întrevederi mai ample în care cei patru să discute, între altele, de înzestrarea armatei şi chestiuni de politică externă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a admis că scurta discuţie cu şeful statului a avut loc după depunderea jurământului de noii miniştri, la ea participând şi Călin Popescu-Tăriceanu şi Mihai Tudose.

”N-am discutat foarte multe lucruri pentru că a fost vorba doar de câteva minute, dar şi eu şi domnul Tăriceanu şi s-a lăsat de înţeles şi din partea preşedintelui, iar domnul prim-ministru a susţinut că, la un moment dat, ar trebui să avem o întrevedere în patru să discutăm mai multe lucruri care trebuie decise de către cele patru instituţii care sunt valabile pentru această toamnă, pentru 2018 şi pentru 2019”, a spus Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, proiectata întâlnire va avea ca scop clarificarea unor chestiuni precum înzestrarea armatei şi pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene în semestrul I din 2019. ”Sper ca această întâlnire să aibă loc într-un termen rezonabil pentru că va fi o întâlnire importantă atât în ceea ce priveşte politica de înzestrare a armatei, sprijinul pentru industria de apărare, pregătirea mandatului din 2019, precum şi discuţia despre 2018. A fost o discuţie pozitivă, sper să se realizeze această întâlnire”, a conchis Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici