Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că şeful statului a făcut o prezentare, legată de situaţia economică, ce a indus o percepţie negativă asupra economiei, dar lucrurile nu stau deloc aşa.

317 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei

Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei

"Se bazează pe date reale, dar prezentarea lor a indus percepţia negativă asupra economiei, când realitatee este alta. Datele referitoare atât la venituri cât şi la cheltuieli arată că indicatorii macroeconomici sunt păstraţi, respectaţi, economia evoluează bine, performantele sunt net în creştere", a declarat miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat luni programul PSD, spunând că acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reuşeşte să urmeze nici măcar propriul program, ajungând să amaneteze viitorul ţării.

"S-au publicat astăzi datele care arată execuţia bugetară din primul trimestru al 2018, date publicate cu întârziere. Mă voi referi la aceste date care arată execuţia finanţelor publice. (...) Progrmaul de guvernare PSD s-a aflat de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus românilor scăderea taxelor şi impozitelor, pe de altă parte au propus o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru şcoli, au spus ei. Pentru economişti, dar şi pentru cei interesaţi această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Tăriceanu anunţă proiectul privind lobby-ul: Să nu mai existe suspiciuni

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri că în circa două săptămâni va fi pus în discuţie proiectul ce vizează lobby-ul, astfel încât să nu mai există suspiciuni de corupţie în cazuri care sunt reglementate în alte state ca fiind acţiuni de lobby.

"Legea să permită reglementarea acestei activităţi, după unele practici din lumea liberă, în aşa fel încât să nu mai existe posibilitatea ca cei care fac activităţi de lobby să fe acuzaţi de trafic de influenţă. Trebuie să dăm un cadru legal pentr ca interesele publice să poată să fie promovate în dezbateri, fără să existe suspiciuni care să ducă la acte de corupţie", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE a adus încă de anul trecut în discuţie necesitatea unui astfel de proiect, dar până acum nu a fost pus în dezbatere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici