Tăriceanu nu este de acord cu acceptarea lui Honorius Prigoană în PNL: "Vreau să vă felicit că în partid nu a aterizat şi doamna Bahmuţeanu"

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că nu este de acord cu acceptarea lui Honorius Prigoană în partid şi consideră că liberalii nu trebuie să accepte traseiştii politici, susţinând că trebuie promovaţi oamenii de valoare care au fost loiali formaţiunii politice.

1428 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu nu este de acord cu acceptarea lui Honorius Prigoană în PNL:  "Vreau să vă felicit că în partid nu a aterizat şi doamna Bahmuţeanu"

Honorius Prigoană (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La noi în partid se întâmplă şi lucruri ciudate, uşor surprinzătoare. Zilele trecute ne-am trezit cu beizadea Prigoană în partid şi vreau să vă felicit că în partid nu a aterizat şi doamna Bahmuţeanu. Probabil că asta este o dovadă că femeile liberale au mai mare capacitate de analiză şi de selecţie", a declarat Tăriceanu, sâmbătă, la Şcoala de Vară a femeilor liberale de la Eforie Nord.

El a susţinut că în ultima perioadă în PNL au apărut persoane care au fost la mai multe partide politice şi că liberalii trebuie să respingă traseiştii politici.

"Vreau să vă readuc aminte un demers care a fost iniţiat de PNL, intitulat «Facem o altfel de politică». Asta înseamnă că ne bazăm pe oamenii care au certe calităţi, respingem traseismul politic. Ne-am trezit cu tot felul de figuri care au plecat din PNL, s-au întors, au plecat din nou, au revenit. Ne-am pricopsit acum cu unul care a făcut turneul tuturor partidelor, ne-am trezit cu el la grupul parlamentar, a fost pe la PDL, PSD, acum s-a trezit liberal. Ne trezim cu unii care vin în partid şi când te uiţi la CV-ul lor, cred că trebuie să introducem o nouă rubrică şi probabil unii să scrie prin ce s-au remarcat, prin activitatea la cluburile de noapte, cum e cazul băieţelului de care vă spuneam. Eu am fost foarte revoltat şi aştept un răspuns care încă nu mi-a venit, i-am scris o scrisorică preşedintelui interimar, care a binevoit să dea şi un comunicat oficial prin care anunţa intrarea în partid ca şi când ar fi fost o mare personalitate", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a menţionat că partidul trebuie să facă o selecţie înainte de alegeri şi să promoveze doar oamenii care au fost loiali PNL şi care sunt membri de valoare, în detrimentul celor intraţi în rândurile liberalilor de scurt timp şi care au fost pe la mai multe partide.

"Trebuie să fim foarte atenţi pentru că acum în prag de alegeri constatăm foarte multă lume care şi-a descoperit brusc vocaţii liberale, după ce au fost tot ce vreţi, şi pe la PRM şi pe mai ştiu eu unde şi devin liberali. De ce devin liberali? Pentru că partidul e la guvernare, pentru că partidul are liste electorale pentru Parlament şi atunci în mod normal forţa de atracţie sporeşte. Dar să sporească pentru cei care într-adevăr merită să ne reprezinte în faţa cetăţenilor, nu toate leprele politice să stăm să ne uităm la ele şi să gândim eventual ce facem îl luăm sau nu îl luăm. Nu, domnule, du-te şi vezi-ţi de treabă în altă parte. Cred că în PNL, dacă vom face o selecţie corectă a oamenilor, vom reuşi să mergem mai departe să inspirăm încredere şi vreau în acelaşi timp să redăm încrederea membrilor noştri ai PNL care de 20 de ani, 10 ani, 5 ani, se află în partid, sunt devotaţi şi au dreptul să fie promovaţi, nu să promovăm alţii care vin din alte părţi şi să le deschidem uşile cu largheţe şi eventual să le punem şi covorul galben-albastru care conţine culorile liberale", a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul candidat la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor Honorius Prigoană s-a înscris, în 31 august, în Organizaţia Municipală a PNL Bucureşti, adeziunea fiind semnată de preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu.

Honorius Prigoană a candidat din partea PDL, la începutul anului 2010, pentru postul de deputat rămas vacant după plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici