Timişoara: Jandarmii au folosit spray lacrimogen pentru a calma manifestanţii anti-PSD

Unii dintre manifestanţii anti-PSD care au mers, marţi, la mitingul acestei formaţiuni din Piaţa Operei din Timişoara s-au îmbrâncit cu jandarmii care despărţeau cele două grupări, oamenii de ordine folosind spray lacrimogen pentru a-i calma.

141 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Jandarmii au folosit spray lacrimogen pentru a calma manifestanţii anti-PSD

Timişoara: Jandarmii au folosit spray lacrimogen pentru a calma manifestanţii anti-PSD (Imagine:Adi Piclişan/MediafaxFoto)

La finalul discursurilor ţinute de liderul PNL, Crin Antonescu, candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, pe scena din clădirea Operei din Timişoara, manifestanţii anti-PSD care au mers la mitingul formaţiunii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au încercat să forţeze cordonul de protecţie format de aceştia între cele două grupări.

Astfel, jandarmii au folosit spray lacrimogen pentru a calma spiritele.

După ce discursurile au luat sfârşit, participanţii la mitingul PSD au plecat din Piaţa Operei, astfel că acolo mai sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, câteva sute de manifestanţi anti-PSD, care huiduie, fluieră şi agită pancarte.

Aproximativ 3.000 de persoane au participat, marţi după-amiază, la Timişoara, la un miting electoral al lui Mircea Geoană, însă acolo s-au adunat şi manifestanţi anti-PSD, cele două grupuri fiind despărţite de un cordon de jandarmi.

Printre manifestanţii la mitingul lui Geoană se aflau şi câteva sute de manifestanţi anti-PSD, cu claxoane şi pancarte pe care scrie "Vrea să ne vândă ruşilor", "Proclamaţia de la Timişoara nu e a voastră" şi una cu fotografiile lui Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc, Iliescu şi Năstase, pe care scrie "Români anti-PSD, nu vom uita şi nu vom ierta".

Ei au fost despărţiţi de ceilalţi participanţi de un cordon de jandarmi, dar au întrerupt, cu claxoanele, discursul pe care îl susţinea poetul Mircea Dinescu.

Între timp, în Opera din Timişoara s-au aflat Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Gheorghe Ciuhandu, care participau la o altă manifestare electorală, care avea loc în interiorul clădirii Operei, unde accesul era interzis, uşa fiind păzită de jandarmi.

Pe un ecran amplasat pe scena din Piaţa Operei s-au difuzat discursurile celor trei, iar ecranul a fost "bombardat" cu ouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici