Traian Băsesc îndeamnă cetăţenii moldoveni să meargă la vot

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, la Arad, că partidul pe care-l conduce nu va discuta "nicio participare la guvernare" fără condiţia înfiinţării Ministerul Reunificării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

363 afișări
Imaginea articolului Traian Băsesc îndeamnă cetăţenii moldoveni să meargă la vot

Traian Băsesc îndeamnă cetăţenii moldoveni să meargă la vot

Traian Băsescu a spus, sâmbătă, la Arad, unde a participat la lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, că va vota, duminică, la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, "alături de cetăţenii Republicii Moldova care vor democraţie".

Referindu-se la alegerile pentru preşedinţia Republicii Moldova, Băsescu a spus că Igor Dodon "oferă suspendarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană" şi implicit suspendarea dreptului de a circula fără viză în UE.

"Avem candidatul comunist, Dodon. Acest om le spune moldovenilor că vrea să anuleze Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, că vrea ca Republica Moldova să meargă în Uniunea Vamală a Moscovei şi îi condamnă astfel la sărăcie, pentru că nu trebuie să priveşti departe, ci doar la Republica Belarus, care de la bun început a optat pentru Uniunea Vamală a lui Putin şi să vezi ce înseamnă să fii acolo: sărăcie, înapoiere, izolare", a spus Traian Băsescu.

Despre celălalt candidat, Maia Sandu, preşedintele PMP a afirmat că "este candidatul care îşi doreşte ca Republica Moldova să îşi continue drumul spre vest, să continue democratizarea ţării, să facă democraţia funcţională în Republica Moldova".

În acest context, Traian Băsescu a lansat un "apel special" la vot către cei 100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc pe teritoriul României, către cei 20.000 de tineri din Republica Moldova aflaţi la studii în licee şi universităţi din România".

Totodată, preşedintele PMP a afirmat că una din condiţiile ca PMP să participe la guvernare, după alegeri, este înfiinţarea Ministerul Reunificării.

"Cu certitudine, nu vom discuta nicio participare la guvernare fără condiţia de a se înfiinţa Ministerul Reunificării Ţării, cum l-a avut şi Germania înainte de unificare. Pentru ca acest lucru să se producă, reunificarea ţării, trebuie să crezi în el, şi atunci când crezi în el trebuie să îl afirmi public, instituţional şi spre ştiinţa tuturor statelor membre, indiferent că vorbim de prieteni sau mai puţin prieteni ai României", a afirmat Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici