Tudor Ionescu (Tudy) demisionează din funcţia de viceprimar: Cred în separarea sferei publice de cea privată / Dragnea: PSD susţine altă propunere a ALDE de viceprimar

Viceprimarul Capitalei Tudor Ionescu şi-a anunţat luni demisia din funcţia de viceprimar, invocând drept motiv campania mediatică declanşată împotriva lui ''pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii private''.

3244 afișări
Imaginea articolului Tudor Ionescu (Tudy) demisionează din funcţia de viceprimar: Cred în separarea sferei publice de cea privată / Dragnea: PSD susţine altă propunere a ALDE de viceprimar

Tudor Ionescu demisionează din funcţia de viceprimar: Cred în separarea sferei publice de cea privată

''Văzând campania mediatică declanşată împotriva mea pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti. Am câştigat această funcţie cu sprijinul colegilor mei din ALDE, cât şi al PSD, fiind ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetăţenii Bucureştiului şi ţin să le mulţumesc tuturor. Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţă privată din trecutul meu, o greşeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţia altora şi care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terţi, nu poate şi nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă'', a transmis Tudor Ionescu prin intermediul unui comunicat de presă.

El deplânge faptul că ''percepţiile din lumea virtuală par să aibă mai multă greutate decât realitatea - realitate bazată pe studii universitare solide la una dintre cele mai prestigioase universităţi europene, realitate bazată pe experienţa administrativă dobândită ani la rând în aparatul de lucru al Parlamentului European şi experienţă politică acumulată în organizarea de partid şi a campaniei electorale, toate desfăşurate în cadrul mişcării liberale''.

Tudor Ionescu a subliniat că a luat această decizie pentru că nu vrea ca atacurile la persoana sa să afecteze echipa din care face parte.

''Renunţarea la funcţia de viceprimar nu va însemna abandonarea dorinţei mele de cetăţean care doreşte să vadă un Bucureşti mai bun pentru locuitorii săi, de tânăr român care s-a întors în patria sa România, pentru a-şi aduce modesta contribuţie la progresul ei. Voi demonstra de ceea ce sunt capabil prin proiectele pe care le voi realiza, iar cei ce doresc să mi se alăture, vor putea sa contribuie la materializarea lor'', concluzionează Tudor Ionescu.

Tudor Ionescu, candidat ALDE, şi Aurelian Bădulescu, din partea PSD + UNPR, au fost aleşi joi viceprimari ai Capitalei, în cadrul primei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti în noua componenţă, primind fiecare câte 28 de voturi pentru şi 19 împotrivă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că partidul pe care îl conduce va susţine propunerea pe care o va face ALDE pentru funcţia de viceprimar al Capitalei rămasă vacantă după demisia lui Tudor Ionescu.

''ALDE va face o propunere pe care PSD o va susţine. N-am de unde să ştiu despre cine este vorba. Propunerea pe care o va face ALDE, noi o vom susţine. Am vorbit cu domnul Tăriceanu astăzi, mi-a spus înainte să apară public demisia că se va întâmpla'', a afirmat Dragnea.

Viceprimarul Capitalei Tudor Ionescu şi-a anunţat luni demisia din funcţia de viceprimar, invocând drept motiv campania mediatică declanşată împotriva lui ''pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii private''.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici