Un lider PSD reacţionează la atacul lui Iohannis la Dăncilă: Sunt gesturi care îi enervează foarte mult pe români

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că atacul lansat de preşedintele Klaus Iohannis la premierul Viorica Dăncilă, în discursul susţinut la Consiliul Naţional al PNL, este un gest care nu face decât să îi enerveze foarte mult pe români.

682 afișări
Imaginea articolului Un lider PSD reacţionează la atacul lui Iohannis la Dăncilă: Sunt gesturi care îi enervează foarte mult pe români

Un lider PSD reacţionează la atacul lui Iohannis la Dăncilă: Sunt gesturi care îi enervează foarte mult pe români

"Acestea sunt gesturi, declaraţii şi fapte care nu fac decât să îi enerveze foarte mult pe români şi să reducă foarte mult puţina încredere de care se mai bucură Iohannis şi ai lui. De aici vine şi disperarea şi disperarea lor nu este legată de PSD, pentru că PSD este de neclintit în ceea ce priveşte preferinţele electoratului, şi nici de ALDE, la care fug pe zice trece tot mai mulţi liberali care mai au încă simţul onoarei şi minte ca să înţeleagă că se duc înspre prăpastie. Disperarea este legată de contracandidatul Cioloş care nu poate fi controlat tot de acelaşi sistem şi sistemul îi dă lui Iohannis mesajul foarte clar «ori devii şi mai slujitor al nostru şi mult mai radical în a ne sluji, ori noi avem o contravariată la tine, băiatul care a condus guvernul de tehnocraţi, aşa cum poruncisem noi pe vremea respectivă»", a afirmat, sâmbătă pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la discuţia de vineri cu Viorica Dăncilă, că premierul i-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuţiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce şeful statului a sesizat CCR.

"Am ajuns să avem un Guvern iraţional. Ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem un Guvern ireal. Dacă n-ar fi trist, ar fi de râs. O decizie publicată în Monitorul Oficial prin care instala un premier interimar. Surpriză am crezut că este atributul meu. După ce a înaintat acest demers, doamna prim-ministru a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce publicase acea decizie. I-am atras atenţia că nu e bine totuşi ce a făcut. Că acea decizie este profund neconstituţională. Şi ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiu că se publicase", a declarat sâmbătă Klaus Iohannis, în discursul susţinut în cadrul Consiliului Naţional al PNL care a avut loc sâmbătă la Parlament.

Surse guvernamentale declaraseră că telefonul ar fi fost dat înainte de demersul şefului statului care a sesizat Curtea Constituţională pe această temă, cerând să se constate dacă este un conflict instituţional.

"Mai ireal decât aşa ceva nu cred că se poate. Dragii mei, acest stil de conducere ireală, iraţională nu poate să continue. E nevoie de o alternativă raţională. Trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reveni raţionalitatea şi normalitatea în România", a mai spus Iohannis.

CCR a stabilit pe 14 august termenul pentru transmiterea punctelor de vedere de către Preşedinţie şi Guvern, referitor la sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu existenţa unui conflict juridic între instuţii, au spus vineri surse politice pentru MEDIAFAX.

Vicepremierul Paul Stănescu, desemnat să preia conducerea Guvernului în perioada 6-13 august, a declarat că atât el cât şi prim-ministrul vor respecta decizia CCR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici