USD susţine reunirea miercuri a plenului Parlamentului pentru o declaraţie privind Ucraina

USD susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, menţionând că momentul potrivit ar fi miercuri, după votul din plen de marţi pentru noua structură a Guvernului de la Bucureşti.

95 afișări
Imaginea articolului USD susţine reunirea miercuri a plenului Parlamentului pentru o declaraţie privind Ucraina

USD susţine reunirea miercuri a plenului Parlamentului pentru o declaraţie privind Ucraina (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Uniunea Social Democrată susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, potrivit unui comunicat remis duminică agenţiei MEDIAFAX

"Momentul cel mai bun pentru luarea unei poziţii comune a Parlamentului pe acest subiect va fi chiar în această săptămână, imediat după votul din plen pentru noua structură a Guvernului României. Miercuri, 5 martie 2014, parlamentarii reuniţi vor putea emite poziţia României de solidaritate faţă de desfăşurările din Ucraina şi de dezaprobare faţă de orice încălcări ale suveranităţii unui stat independent. În legatură cu acest subiect important, USD susţine că poziţia României trebuie să fie deplin solidară şi perfect coordonată cu poziţia adoptată de Uniunea Europeană şi de Statele Unite ale Americii", se arată în comunicatul USD.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedinte al PNL, anunţă că va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marţi, Parlamentul, reunit în şedinţă comună, să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

El anunţă că va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marţi, Parlamentul, reunit în şedinţă comună, să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

"În calitatea pe care o am de preşedinte al Senatului, voi solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca marţi, Parlamentul, reunit în şedinţă comună, să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina pentru a ne manifesta astfel preocuparea faţă de evenimentele grave care au loc în apropierea noastră. Ca ţară vecină cu Ucraina, ca ţară situată la frontiera răsăriteană a UE şi NATO, România trebuie să aibă un profil mult mai pronunţat în aceste zile, să fie mult mai activă în plan diplomatic şi sper ca acest lucru să se observe la următoarele reuniuni internaţionale în care se analizează situaţia din Ucraina", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici